Камбуров: Ситуацията с паузата е най-неприятна за мен заради рекорда на Жеков


Камбуров: Ситуацията с паузата е най-неприятна за мен заради рекорда на Жеков
Снимка: БГНЕС

1653 0

Нападателят на Берое Мартин Камбуров изрази своето недоволство от факта, че първенството у нас е спряно заради пандемията от коронавирус. Причината за това е, че мачове в Първа лига не се играят и така той не може да преследва рекорда на Петър Жеков, който иска да подобри. Легендата на ЦСКА е вкарал 253 гола в българския елит, докато 39-годишният Камбуров е с 230 попадения на сметката си.

"Дали ме е яд, че не се играе футбол? Със сигурност! За мен е най-неприятна тази сутация. Но и на всеки един футболист му липсват мачовете. На хората също. Искат да си гледат футбол. Дори понякога, като ме срещат навън, ме спират и ми казват: "Хайде поне вие да играете, за да има какво да гледаме". Футболът липсва на всички, но преди всичко е здравето и ще трябва да се съобразим със ситуацията в държавата", коментира Камбуров пред "България днес".

"Със сигурност искам да се изиграят всички мачове от програмата до края. Все пак в тази ситуациия никой не може да има големи претенции. Според мен трябва да се изчака да се види как ще процедират големите европейски първенства и ние да ги последваме. Ако при нас нещата се разминат по-леко и случаите със заразени от коронавирус намалеят, защо поне при закрити врати ние да не си упражняваме професията? Други хора също работят. Хем ще има и феновете какво да гледат по телевизията. Може да се доиграе първенството и в по-сгъстен цикъл сряда-събота за месец и половина", посочи ветеранът.

Той посочи, че няма нужда да се прави подготовка преди подновяването на шампионата, тъй като остават да се изиграят 12 кръга. "Един професионален играч е намирал начин да поддържа някаква форма. Да, вероятно ще има спад във физическото състояние. Но няма нужда чак толкова да се подготвяме, сякаш ще започваме ново първенство", заяви Камбуров. А дали на играча му е фиксидея да вкарва на Левски вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички