Играч на Берое със скандални разкрития за агента на Де Бройне: Прецака кариерата ми


Играч на Берое със скандални разкрития за агента на Де Бройне: Прецака кариерата ми
Снимка: Getty Images/Guliver

1756 0

Футболистът на Берое Ибрахима Конте разкри скандални разкрития за бившия му агент - Патрик де Костер, който обслужва интересите и на голямата европейска звезда Кевин де Бройне. В момента срещу Де Костер има повдигнати обвинения в Белгия и тече разследване. Той бе задържан от полицията, след като има подозрения, че е правил фалшификации на документи, както и че е замесен с пране на пари и укриване на данъци.

Конте сподели детайли от съвместната им работа, които са тревожещи. Той признава, че не е очаквал на 29 години да играе в България, както и че Патрик де Костер е съсипал кариерата му на футболист. Ето и пълния му разказ пред "Walfoot".

"Кариерата ми вървеше добре в Белгия. Направих трансфер в Зюлте Варегем, когато в живота ми влезе Патрик Де Костер. Той стана мой агент и ме трансферира в Андерлехт. Заплатата ми дори не беше увеличена. Печелех толкова, колкото в Зюлте Варегем. Получих бонус от 15 хиляди евро за подписа с Андерлехт, докато агентът ми си пълнеше джобовете с комисионните от трансфера ми в размер на 1 600 000 евро. Затворих си очите, защото бях в най-големия клуб в Белгия и исках да демонстрирам своите качества.

Реймс ме искаше под наем, а имах и оферти от други клубове, но Де Костер категорично отказа. Той ме настани при приятеля си Люк Девроа в Остенде. Трансферът бе за малко над милион евро, за да си поделят комисионните отново. Освен това треньора по това време Ив Вандерхаег не ме искаше...Прекарах три години, като изиграх 23 мача и спечелих по-малко, отколкото в Андерлехт. И тогава все още му вярвах. Той ме манипулираше, казвайки, че съм като втория му син след Де Бройне и съм част от семейството му. Когато други агенти дойдоха и ми предлагаха да подпиша с тях, той ми разказваше за Катар и даваше красиви обещания. Но Патрик Де Костер прецака кариерата ми.

На 29 години никога не съм си мислил, че ще играя в България с цялото ми уважение към тази красива страна. В един момент нямах никакъв контакт с Де Костер. Той не ми отговаряше на обажданията. Затова реших да прережа мостовете си с него. След първия ми добър сезон в Берое, той веднага се опита отново да се свърже с мен. Блокирах го веднага! Той просто се интересува от парите и предаде доверието ми. Не съм изненадан от това, което се случи с него. Гледам позитивно на моя период в Берое. Играя отново футбол и се забавлявам. От началото на настоящия сезон вкарах 2 гола и имам асистенция. Печеля повече, отколкото в Белгия, но по-важното е, че съм щастлив. Завръщане в Белгия? Защо не, мисля, че мога да помогна на всеки отбор. Сега съм амбициран да постигна нещо сериозно с Берое" - разказа Конте.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички