В страхотен мач Берое и Ботев Пд не излъчиха победител


В страхотен мач Берое и Ботев Пд не излъчиха победител
Снимка: Официален сайт на Берое

845 0

Ботев (Пловдив) и Берое оправдаха очакванията за хубав и динамичен мач, подхождащ за "Дербито на Тракия". Старозагорци поведоха до 5' с два гола, но допуснаха обрат до 3:2, а в последните минути стигнаха до равенство 3:3. Ибрахима Конте на два пъти и Гаюс Макута се разписаха за Берое, а за домакините два пъти бе точен Тодор Неделев и веднъж Атанас Илиев.

Отборът на Димитър Димитров започна по мечтан начин, като започна с натиска от началните секунди. Още във 2'  при разбъркване в наказателното поле, топката попадна в Ибрахима Конте на границата на наказателното поле, който не се поколеба и стреля за 0:1. Секунди след това не добра намеса на Работов принуди Янко Георгиев да извърши фаул в наказателното поле, което доведе до дузпа. В 5' Ибрахима Конте вкара за 0:2.

Постепенно темпа на игра спадна, но пловдивчани успяха да намерят своя ритъм, като организираха няколко опасни атаки. Най-доброто положение бе в края на полувремето, когато Славчо Шоколаров тръгна на пробив и отправи силен удар. След рикошет в гърба на защитник на Берое, топката се удари в напречната греда и излезе в корнер.

Втората част започна на високи обороти, като домакините показаха, че нямат намерение да се предават. В 50' Тодор Неделев вкара страхотен гол пряк свободен удар. Две минути след това "канарчетата" стигнаха до равенството. Топка, която не бе изчистена добре от защитата на Берое попадна в Атанас Илиев, който от воле направи резултата 2:2. И в следващите минути домакините бяха по-активни, като в 74' Тошко Неделев отново бе над всички с великолепен гол от фаул. Две минути преди края Берое все пак стигна до равенството. Иван Минчев центрира от фаул, а топката прелетя чак до Георги Ангелов на задна греда. Той е подаде към Гаюс Макута, който изравни резултата - 3:3.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички