Берое се изкачи на върха в Първа лига след бой над Ботев Враца


Берое се изкачи на върха в Първа лига след бой над Ботев Враца
Снимка: Facebook - Beroe

1547 0

Отборът на Берое постигна категорична победа при домакинството си на Ботев Враца в мач от 4-тия кръг на новия сезон в Първа лига. Заралии успяха да разбият своя съперник с 6:0. Гаюс Макута и Алиун Фал бяха точни по два пъти за успеха, а по едно попадение добавиха Иван Минчев и Кийлън Лебон.

Головете започнаха да валят в 24-тата минута. Иван Минчев намери Ибрахима Конте, който подаде успоредно на голлинията към Макута и първото попадение в срещата не закъсня – 1:0! В 32-рата минута играчите на Димитър Димитров – Херо достигнаха до втори гол. Този път Макута бе в ролята на асистент – той върна топката назад, а там бе Иван Минчев, който с мощен удар разстреля Красимир Костов – 2:0!. До края на първата част преднината на Берое стана класическа. Отново Макута бе голмайсторът за домакините, след като получи чудесен пас от Алиун Фал и направи безпомощен вратаря на Ботев Враца 3:0!

Втората част започна с нов гол за домакините. В 47-мата минута Стив Фуртадо центрира в наказателното поле, а Алиун Фал също попадна сред голмайсторите, след като се разписа с глава – 4:0! В 62-рата минута дойде ред и на Кийлън Лебон да порази мрежата на Красимир Костов. Влезлият като резерва играч получи центриране от Александър Василев от левия фланг и оставен напълно сам прати топката в мрежата на Ботев Враца – 5:0! Крайният резултат оформи Фал в 68-мата минута на мача. Той бе изведен от Октавио и насочи топката в опразнената от Костов врата, за да вкара своя втори гол в мача.

По този начин тимът на Берое се изкачва на първото място в Първа лига. Старозагорци са с 8 точки, но имат по-добра голова разлика от Царско село, който е със същия актив. Ботев Враца остава 11-ти с 3 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички