Два гола на Мартин Камбуров попариха Славия в Първа лига


Два гола на Мартин Камбуров попариха Славия в Първа лига
Снимка: Оф. сайт на Берое

1363 0

Отборът на Берое победи Славия с 2:0 като домакин в мач от първата шестица на Първа лига. И двете попадения за заралии отбеляза голмайсторът на тима Мартин Камбуров, който се доближи на 16 попадения от рекордьора по голове в българския шампионат Петър Жеков.

Берое излезе напред в резултата още в шестата минута, когато Алиун Фал бе фаулиран в наказателното поле от вратаря на Славия Антонис Стергиакис. Зад бялата точка застана редовният изпълнител Мартин Камбуров, за когото не бе проблем да реализира своя 236 гол в родното първенство.

През втората част Камбуров отбеляза още едно попадение, с което затвърди преднината на своя отбор и се доближи още повече до така бленувания рекорд на Жеков. След центриране в наказателното поле Камбуров успя да си спре топката и да стреля, за да вкара гол №237 в своята кариера в българския елит.

Камбуров изигра последната си среща пред публиката в Стара Загора, като от следващия сезон 39-годишният нападател ще играе за ЦСКА-1948. Двете му попадения значително намалиха шансовете на Славия за поне участие в баража в Лига Европа. "Белите" ще трябва да се надяват на победа над Лудогорец в последния кръг и добро стечение на обстоятелствата в останалите мачове, за да се класират на третото място.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички