Лудогорец с безпроблемен разгром с 3:0 над Левски, Сираков не догледа мача


Лудогорец с безпроблемен разгром с 3:0 над Левски, Сираков не догледа мача
Снимка: Официален сайт на Левски

5207 0

Шампионът Лудогорец разгроми Левски с 3:0 в дербито на предпоследния кръг от плейофите в Първа лига. Разградчани не оставиха съмнения кой е по-класният тим на терена и без особени усилия надделяха над "сините". Така момчетата на Павел Върба ще празнуват днешния успех, титлата, както и 75-годишния си юбилей.

Головете за "орлите" отбелязаха Козмин Моци от дузпа, Мавис Чибота и Дан Битон. Така Левски може да се озове на 4-ото място във временното класиране, ако ЦСКА и Славия спечелят своите двубои срещу съответно Локомотив (Пловдив) и Берое. Показателен бе и фактът, че собственикът на Левски Наско Сираков бе забелязан да напуска трибуните 10 минути преди края на срещата.

В последния мач за сезона от плейофите Левски ще се изправи срещу носителя на Купата на България Локомотив (Пловдив). Двата тима играят в неделя (12.07) на "Георги Аспарухов" от 21:00 часа в мач без значение за "смърфовете". Лудогорец пък ще завърши кампанията с гостуване на Славия - също в неделя (12.07) от 21:00 часа в мач, в който "белите" ще търсят точки.

СЪСТАВИ

Лудогорец: Ренан дос Сантос, Талеб Тауата, Георги Терзиев, Козмин Моци, Джордан Икоко, Анисе, Светослав Дяков, Вандерсон, Каули Оливейра, Жоржиньо, Мавис Чибота

Левски: Георги Георгиев, Иван Горанов, Янис Каргас, Деян Лозев, Ивайло Найденов, Мартин Райнов, Илия Юруков, Франко Мазурек, Стайн Спиерингс, Паулиньо, Найджъл Робърта

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в първите секунди на мача Лудогорец наложи своя контрол върху събитията. В 3-ата минута се стигна и до първото положение, след като Чибота получи подаване от Вандерсон в наказателното поле, но при опита за изстрел се размина с топката.

Постепенно Левски се съвзе и следващите няколко минути притежаваше повече топката. Стигна се дори до удар, след като Найджъл Робърта пробва да стреля от въздуха, но изпълнението бе трудно и въпреки че се намираше в близост до вратата, изстрелът му мина високо над нея.

Около 10-ата минута "сините" имаха нови две положения. Първо Паулиньо добре влезе навътре, но ударът му бе блокиран. Секунди по-късно Лозев центрира към Робърта, но Терзиев бе застанал добре и изчисти с глава току пред нападателя. Последва ъглов удар, след който обаче не се стигна до опасност.

В 16-ата минута разградчани имаха най-чистото положение до този момент в срещата. Икоко центрира перфектно, топката стигна до Вандерсон, който стреля от въздуха в близкия ъгъл на Георгиев, но той изби в корнер. След изпълнението на статичното положение се стигна до удар в аут.

6 минути по-късно Деян Лозев влезе в наказателното поле на "орлите" след добър пробив и опита успоредно подаване по голлинията, но Терзиев се намеси, като не само предотврати гол, но и след рикошет топката излезе в аут.

В 24-ата минута бе отсъдена дузпа в полза на Лудогорец. Вандерсон се разходи из наказателното поле на "сините", като премина през няколко противникови футболисти. В крайна сметка Мартин Райнов го фаулира. Козмин Моци се нае с изпълнението и стреля в десния вратарски ъгъл, изпращайки Георгиев в противоположния. 25' - 1:0!

В 32-рата минута Найджъл Робърта получи добро подаване зад противниковата защита, той напредна, но постепенно си затвори ъгъла за изстрел, а след това просто предостави топката на приближилия го Терзиев. 180 секунди по-късно Мазурек опита далечен удар, но той бе изключително разочароващ.

Момчетата на Георги Тодоров направиха добра атака около 40-ата минута, когато Иван Горанов пусна успореден пас, като преодоля Жоржиньо, който се изхвърли с шпагат. Робърта получи и отклони към Деян Лозев, но след това бе отсъдена засада. Повторенията показаха категорично, че такава нямаше заради Жоржиньо, който лежеше почти на аутлинията. Късмет за съдийската бригата, че Ренан затвори Лозев и не се стигна до гол, който щеше да бъде несправедливо незачетен. Това бе и последната интересна ситуация за първата част.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

"Сините" излязоха мотивирани и още в първите секунди, преди да е изминала минута, Паулиньо поучи добро подаване и стреля от въздуха, но ударът му бе твърде слаб и Ренан дос Сантос улови без никакви проблеми. Веднага след това обаче разградчани отново наложиха контрол върху събитията на терена.

Темпото и нивото на представяне и на двата отбора значително спаднаха след изминаването на четвърт час от началото на второто полувреме. Започнаха да преобладават единоборствата, като видимо футболистите на Левски се изнервиха от случващото се.

66' - 2:0! Мавис Чибота получи страхотен извеждащ пас от Каули, овладя топката и напредна, като след това технично чукна топката покрай Георги Георгиев и удвои преднината за своя отбор. 

В 72-рата минута Тауата остана сам срещу Георгиев, но бе встрани от вратата му. Все пак футболистът на Лудогрец опита да стреля от малък ъгъл. Ударът му логично попадна в обсега на стража на Левски, който изби безпроблемно.

75' - 3:0! Скоростна контраатака на "орлите" след кошмарна грешка на Ивайло Найденов. Размяна на няколко бързи подавания и в крайна сметка Дан Битон се озова на границата на противниковото наказателно поле, финтира 2-ма в "синьо" и завърши технично.

Малко по-малко от 10 минути преди края на редовното време собственикът на Левски Наско Сираков бе забелязан да напуска трибуните в Разград. Той не изпусна нищо, тъй като темпото съвсем замря, а мачът се довърши без нито една по-опасна атака за някой от двата отбора.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Предпоследен сблъсък и за двата тима от плейофната фаза и съответно от сезона в Първа лига. "Орлите" са си осигурили и математически 9-та поредна титла у нас, но въпреки това имат своите стимули за игра. След дербито с Левски ще бъде отпразнувана както титлата, така и юбилеят на клуба (75 години от създаването), като празникът би бил по-голям, ако преди това на терена е записана победа срещу един от най-големите съперници.

Освен това, Лудогорец е подгонил два рекорда на ЦСКА - единият е за най-много двубои без загуба, а другият - за завършена кампания без поражение. Именно Левски е едно от последните препятствия към тези две сериозни цели.

За Левски мачът е от огромно значение, най-вече за амбициите на тима да играe в европейските клубни турнири - желание, което е по-застрашено след загубата в последния кръг от един от преките конкуренти за това - Славия (с 1:2). Ако "сините" загубят днешния мач, рискуват да останат съответно на 3 и 2 точки от ЦСКА и Славия при победи за "червени" и "бели".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички