Бивши левскари изковаха страхотен обрат за Септември срещу Берое


Бивши левскари изковаха страхотен обрат за Септември срещу Берое
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

8187 0

Септември (София) изненадващо победи Берое в мач от 22-ия кръг на Първа лига. Това се случи в Стара Загора след пълен обрат и 1:2.

"Заралии" бяха повели в 41' чрез Трибуле, но допуснаха изравняване в 54' с гол на Димитър Костадинов. В 85' дойде обратът, който стана факт след попадение на Мартин Петков. Домакините помислиха, че са извоювали точка 2 минути по-късно, но голът на Калоян Кръстев беше отменен заради засада.

Берое успя да поведе в 41-ата минута на мача. Тогава, след индивидуален рейд, Пенчев подаде на Гомеш на лявото крило, а той центрира в наказателното поле. Там Вини Трибуле стреля и при получил се рикошет топката влезе в мрежата на Шейтанов за 1:0.

Септември успя да изравни в 54', когато след хубава атака Симеон Александров пое и центрира за Димитър Костадинов. Той успя да прати топката с глава в мрежата на Караджов, възползвайки се от некоординираните действия на защитниците на домакините - 1:1.

В 77' Берое можеше да си върне преднината след удар с глава от много близко на Спас Георгиев, но Шейтанов направи страхотно спасяване с една ръка. Вместо това Септември стигна до пълен обрат в 85-ата минута, когато Мартин Петков завърши чудесна контраатака на столичани. Асистенцията беше на Мартин Ачков.

Радостта на септемврийци обаче трая твърде кратко, като само 2 минути по-късно Берое се пребори за точка в двубоя. Това се случи след попадение на Калоян Кръстев, което обаче бе отменено заради засада след дълго разглеждане с ВАР.

В класирането "заралии" заемат 11-ата позиция с 20 спечелени точки, докато Септември е 12-и с 19. Тимът на Николай Киров продължава да е в търсене на първата си победа през 2023 година, а съперникът им днес - да се бори за оцеляването си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички