Берое разби Черно море и си гарантира място в топ 6


Берое разби Черно море и си гарантира място в топ 6
Снимка: beroe.bg

893 0

Берое надигра Черно море у дома с 3:0 в предпоследен двубой от 25-ия кръг на efbet Лига. "Заралии“ влязоха в мача с мисъл за задължителен успех, тъй като преди него двата тима бяха с равен брой точки, а варненци бяха спечелили първия двубой с 2:0 през есента, като имаха и по-добра голова разлика.

Възпитаниците на Димитър Димитров-Херо стигнаха до класическа победа, която им осигури и място в първата шестица кръг преди края на редовния сезон. Резултатът бе открит от неостаряващия Мартин Камбуров, който вкара своя гол номер 231 в кариерата след точно изпълнена дузпа, отсъдена за нарушение срещу самия него от вратаря на гостите Миодраг Митрович.

Повторенията показаха, че ситуацията е дискусионна, но в крайна сметка главният съдия Станислав Тодоров показа бялата точка. Малко след това Стефан Станчев бе изгонен за втори жълт картон, след като спря непозволено откъсващ се футболист на "зелено-белите“. В края на първото полувреме Берое поведе с два гола разлика и до голяма степен обезсмисли крайния изход. Точен след центриране на Стив Фуртадо бе Алиун Фал.

През второто полувреме оборотите спаднаха, но въпреки това играчите на Херо реализираха трето попадение чрез резервата Зоран Йосипович. Този гол се оказа много ключов, тъй като сложи край на интригата за топ 6 преди последния кръг от редовния сезон в шампионата. Така, Берое ще играе в първата шестица за сметка на своя варненски опонент. В последните си мачове преди плейофите Берое гостува на Славия в столицата, докато Черно море ще играе за престиж срещу изпадналия тим на Витоша Бистрица.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички