Берое победи ЦСКА с 1:0, Камбуров вкара гол номер 250 в елита


Берое победи ЦСКА с 1:0, Камбуров вкара гол номер 250 в елита
Снимка: Lap.bg

3772 0

Берое победи ЦСКА с 1:0 в мач от 22-ия кръг на Първа лига. Единственият гол в срещата отбеляза Мартин Камбуров с гол от дузпа в 87-ата минута на мача. Това беше негово 250-то попадение в елита на България! В добавено време на мача гол на ЦСКА бе отменен правилно заради засада.

Още в първата минута ЦСКА изпълни корнер, но не се стигна до сериозна опасност. Малко след това Берое пък изсипа топката в наказателното поле, но след кратко разбъркване тя бе изчистена. В 14-ата минута Камбуров бе изведен с дълго подаване, но Бусато излезе и въпреки неубедителната си намеса, опасността бе предотвратена.

В 19-ата минута Кери изпълни добре пряк свободен удар, но Ганчев се намеси добре и изби в корнер. В 28-ата минута отново Кери отправи удар по диагонал, но защитник от Берое се хвърли на шпагат и топката излезе в корнер. В 36-ата минута Хасани се хвърли на шпагат в краката на излизащия сам срещу вратаря Чарлс Сие и изчисти топката в ъглов удар, от който обаче не последва нищо интересно.

В 40-ата минута много дейният от началото на мача Макоута шутира силно от около 35 метра, но Бусато боксира и топката излезе в корнер - осмият от началото на мача. Минута по-късно Хасани открадна една топка и опита удар по диагонал, но топката премина на няколко метра от дясната греда. Петър Занев пък получи жълт картон за грубо нарушение в 42-ата минута. Първото полувреме завърши с леко преимущество за Берое при владението на топката - 52:48.

В 50-ата минута Жорди Кайседо получи жълт картон след като натрупа доста нарушения на сметката си. Шест минути по-късно Рафаел Енрике замени Чарлс Сие, който през първото полувреме получи лека контузия. Двата отбора опитваха да организират постепенни атаки, но в последната третина от игрището всичко приключваше.

В 65-ата Кери отново опита удар от пряк свободен удар и Ганчев отново изби в корнер. При последвалото центриране отбраната на Берое се справи и изчисти топката. В 71-ата минута Макоута стреля от голяма дистанция, но Бусато улови сигурно. В следващата атака Петър Занев пусна хитър пас към Тиаго, той шутира силно, но вратарят изби в корнер.

Три минути по-късно Кайседо пропусна добра възможност. След центриране на Енрике се стигна до разбъркване в наказателното поле на Берое, топката се озова у Кайседо около точката на дузпата, но той със силен удар я прати над вратата.

В 82-ата минута Макоута пропусна да стреля от добра позиция, а вместо това с едно допълнително докосване сам затвори ъгъла си и ударът му бе попадна в тялото на играч на ЦСКА. 

В 86-ата минута Бусато се хвърли в краката на Фал в наказателното поле и Драгомир Драганов посочи бялата точка. Мартин Камбуров стреля силно и безкомпромисно - 1:0 за Берое! В самото добавено време на мача ЦСКА вкара гол, но той бе отменен правилно заради засада на Петър Занев. В последните секунди на двубоя Ганев направи невероятно спасяване с една ръка и запази преднината на Берое.

По този начин ЦСКА пропусна да съкрати аванса на Лудогорец на върха и разликата остана 9 точки. "Червените" са на трето място в класирането с равен брой точки с Локомотив Пловдив. Берое пък продължава да бъде на 5-то място с актив от 36 точки.

Състави на двата отбора:

Берое - Ганчев, Али, Мезаг, Цветков, Макоута, Фал, Хасани, Перейра, Мерло, Ангелов, Камбуров

ЦСКА - Бусато, Телес, Кери, Пеняранда, Занев, Чарлс Сие, Турицов, Юга, Кох, Гълъбов, Кайседо

ПРЕДИ МАЧА

Берое е на 5-то място във временното класиране в Първа лига с актив от 33 точки. "Зелените" нямат победа в първенството от 13 февруари, когато за последно се справиха с Ботев Враца като гости. В последния кръг старозагорци завършиха 1:1 с Локомотив в Пловдив в мач, в който Мартин Камбуров отбеляза своя гол номер 249 в българския елит.

ЦСКА е на 3-то място с равен брой точки с Локомотив - 43, но "червените" имат и мач по-малко. След вчерашното равенство на Лудогорец срещу Царско село, днес ЦСКА има възможност да намали преднината на шампионите на 6 точки. През седмицата тимът на Бруно Акрапович победи Ботев Враца с категоричното 4:0 и се класира за полуфиналите в турнира Купа на България, където ще се изправи срещу Лудогорец в битка за място на финала.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички