ЦСКА разби Ботев (Враца) и пак ще играе на 1/2-финал за Купата на България, Кайседо вкара хеттрик


ЦСКА разби Ботев (Враца) и пак ще играе на 1/2-финал за Купата на България, Кайседо вкара хеттрик
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

4322 0

ЦСКА е последният отбор, който се класира за полуфиналите за Купата на България. "Червените" отстраниха Ботев Враца след победа с 4:0 и се присъединиха към Лудогорец, Арда и Славия, които вече ги очакваха там.

"Армейците" нямаха никакви проблеми срещу врачани и тотално ги надиграха. Отлични впечатления остави нападателят Жорди Кайседо, който се отличи с първи хеттрик за ЦСКА, дошъл още в 6-ия му мач за отбора. Той бе точен на два пъти през първата част, като единият гол дойде от дузпа, както и веднъж през втората. Бисмарк Чарлс също записа своето име сред голмайсторите след груба грешка на Ндиайе.

Така футболистите на Бруно Акрапович, който е истински майстор в мачовете за Купата на България, изчакват жребия, който ще се проведе минути след двубоя, за да разберат името на съперника си за полуфиналите (следете НА ЖИВО жребия за полуфиналите за Купата на България).

СЪСТАВИ

ЦСКА: 1. Густаво Бусато - 2. Юрген Матей 3. Жеферсон 4. Мено Кох 10. Георги Йомов 15. Тибо Вион 18. Брадли Мазику 20. Тиаго Родригес /к/ 24. Джером Синклер 28. Пламен Гълъбов 30. Жорди Кайседо

Ботев Враца: 34. Дамян Дамянов 81. Атанас Зехиров 5. Костадин Ничев 18. Илия Миланов 77. Мартин Николов 23. Христо Евтимов 24. Алассане Н Диайе 9. Даниел Генов 10. Петър Атанасов 30. Валери Домовчийски 20. Дориан Бабунски

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

През първия четвърт час от второто полувреме темпото бе значително спаднало, като двата отбора играха равностойно, без да създадат чисти голови положения. В 60-ата минута Златински опита изстрел от далечна дистанция, но Бусато изби встрани.

75' - 3:0! Централният защитник Мено Кох направи изненадващо добър пробив отляво и задмина двама противникови футболисти, за да влезе в наказателното поле и да подаде към Джорди Кайседо, който с едно докосване насочи топката в мрежата и оформи хеттрика си.

78' - 4:0! Ндиайе направи груба грешка и топката му бе отнета. Бисмарк Чарлс се озова сам срещу Дамянов, замахна с лъжливо движение, за да преодолее стража, а след това бутна топката в опразнената врата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

11' - 1:0! ЦСКА откри резултата рано в мача, след като Тибо Вион центрира добре от аутлинията и намери Джорди Кайседо, който се извиси във въздуха и насочи топката в мрежата от близка дистанция.

До средата на полувремето "армейците" продължиха да са по-активният отбор и да опитват повече изстрели, но въпреки това гостите показаха, че също могат да атакуват и създадоха няколко нелоши атаки, които обаче не доведоха до нещо по-опасно пред вратата на домакините.

В 38-ата минута Жорди Кайседо се пребори за една топка, с което си осигури "златен" шанс. Той напредна и се озова сам срещу Дамян Дамянов, като бе леко всрани от вратата. Нападателят стреля мощно, но право във вратаря, който изби топката.

Само секунди след това Брадли Мазику проби отлично, след което Атанас Зехиров се хвърли в краката и го събори, което доведе до дузпа. Джорди Кайседо се нае с нейното изпълнение и не сбърка, въпреки че стражът хвана ъгъла на изпълнение. 39' - 2:0!

ПРЕДИ МАЧА

Спекулациите около бъдещето на треньора на „червените” Бруно Акрапович не стихват и все повече и повече се твърди, че босненецът може да напусне отбора. Интерес към Акрапович има от хърватския гранд Динамо Загреб, но със сигурност мислите му в днешния ден ще са насочени към това ЦСКА да продължи напред в турнирната надпревара.

Ботев Враца пък се раздели с Антони Здравков, а неговото място на пост зае бившият футболист на „червените” Веселин Великов, който досега водеше фалиралия Кариана Ерден във Втора лига. При представянето Великов предупреди бившия си тим, че трябва да внимава срещу врачани, тъй като тимът от северозападна България няма какво да губи в срещата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички