Берое мина трудно през Банско за Купата


Берое мина трудно през Банско за Купата
Снимка: Иван Янев/БГНЕС

1134 0

Берое успя да се спаси от изненада в турнира за Купата на България и у дома успя да стигне до 3:1 над Банско, класирайки се за четвъртфиналите в турнира.

След силен натиск през първата част чак в 40' Георги Андонов даде аванс на заралии. Те обаче бяха попарени от Руслан Иванов само минута преди края на полувремето за 1:1.

Домакините упражниха нов натиск през вторите 45 минути и, в крайна сметка, в 64' дойде и вторият гол на Андонов, който успокои играещия изнервено тим на Берое. 6 минути преди края Елиаш оформи крайното 3:1 в полза на тима от Стара Загора.

Благодарение на трудната победа Берое не сподели съдбата на друг от основните претенденти за трофея Лудогорец, който днес загуби от Локо (ГО). В същото време отборът, воден от Петър Хубчев, се присъедини към компанията на Литекс, ЦСКА, Левски, Монтана, Локо (ГО), Созопол и Черно море, които вече се класираха за 1/4-финалите в турнира.

През първото полувреме Береое доминираше тотално на терена, но трудно се справяше с добре групираната защита на своя гост. Все пак в 16' се стигна до много опасно положение, при което Милисавлевич намери на добра позиция Костов, но той пропусна.

В 23' резултатът едва не бе открит от гостите, като Чепилов бе изведен сам срещу Илко Пиргов. Той мина покрай вратаря, но от малък ъгъл реши да подава, а не да стреля. Пасът му към съотборник обаче беше пресечен от Зафиров.

Натискът на Берое се усили в следващите минути, но все пак "заралии" така и не успяваха да отбележат. Гол падна в 30', но той беше отменен заради засада на Иса.

Така се стигна до 40', в която благодарение на пряк свободен удар, изпълнен от Андонов, домакините поведоха в резултата. Това обаче доведе до отпускане, а 4 минути по-късно Банско изравни. Иванов излезе сам срещу вратаря и го преодоля, но ударът му бе избит от Венци Василев. Топката се върна в играча от Банско и той комбинира с Руслан Илиев, който вече не сбърка и реализира от границата на пеналта - 1:1 до почивката.

Два пропуска на Спас Делев откриха втората част, но в 64' нещата си дойдоха на мястото. Исмаил Иса свали с глава топка, насочвайки я към Андонов. Той се обърна и сам срещу Стойчев не сбърка - 2:1.

Това прекърши съпротивата на гостите, които останаха и с човек по-малко в 76'. Тогава Слаев изрита Милисавлевич в главата и за това получи втори жълт картон.

В 82' мачът беше окончателно решен, след като Спас Делев изведе Елиаш в наказателното поле, а Стойчев остана безпомощен за 3-и път в мача - 3:1 за Берое.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички