Нова сензация за Купата: 10 от Локо (ГО) изхвърлиха Лудогорец на 1/8-финал


Нова сензация за Купата: 10 от Локо (ГО) изхвърлиха Лудогорец на 1/8-финал
Снимка: ludogorets.com

1902 0

Поредната изненада в турнира за Купата на България вече е факт. Пред собствена публика Локомотив (Горна Оряховица) изхвърли от турнира шампиона на страната Лудогорец на 1/8-финал, след като спечели мача с 1:0.

Домакините откриха резултата в самото начало на срещата и успяха да задържат крехката си преднина до края. Те трябваше да доиграят мача с човек по-малко, след като в началото на второто полувреме Йордан Апостолов бе изгонен за втори жълт картон.

Първо полувреме

Домакините шокираха Лудогорец още в самото начало на мача, след като откриха резултата в 4-тата минута. Точен бе Иван Пенев, който се разписа с глава след центриране на Красен Трифонов.

В средата на първото полувреме обаче именно Пенев можеше да си отбележи нелеп автогол, но вратарят Колев се намеси решително.

Лудогорец търсеше изравнителното попадение, но защитата на домакините успя да опази мрежата си суха. Локо (ГО) също имаше шанс да вкара втори гол, но на почивката резултатът се запази.

Второ полувреме

Наставникът на Лудогорец Едуард Ераносян направи две промени в състава си на почивката. Играта напуснаха Джоди Лукоки и Александър Василев, а на тяхно място се появиха Клаудиу Кешеру и Марселиньо.

В 54-тата минута задачата на домакините да задържат преднината си стана още по-трудна, след като те останаха с човек по-малко. Йордан Апостолов трябваше да напусне, след като получи втори жълт картон.

Само шест минути по-късно Лудогорец бе много близо до изравнителното попадение, но удар на Кафу срещна гредата. Гостите продължиха да са по-дейният тим на терена, опитвайки се да изравнят резултата. Това обаче не стана и домакините ликуваха с успеха.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички