Две вратарски грешки закопаха Берое срещу Славия


Две вратарски грешки закопаха Берое срещу Славия

1183 0

Славия победи Берое с 2:1 в последен мач от 13-ия кръг на "А" група. Така "белите" не позволиха на съперника им да се изравни по точки с третия Литекс и отново да се закачи за лидерите, които ще се борят за титлата този сезон. Столичани пък вече са 5-и с 19 т.

Слави откри резултата още в 9-ата минута след груба грешка на Благой Макенджиев. Вратарят излезе да пресече топката извън наказателното си поле, но сгреши при паса към свой съотборник и подаде към Антон Карачанаков. Нападателят на белите стреля без забавяне от 35 метра и вкара в опразнената врата.

В 19-ата минута Славия като по чудо не вкара втори гол. Мансе изведе Емил Мартинов очи в очи с Макенджиев, халфът прехвърли вратарая, но топката мина над вратата.

Домакините застрашиха сериозно съперниковата врата чак в 57-ата минута, когато Делев стреля от фаул, но Кирев улови. Стражът на белите се намеси добре и в 73-ата минута, когато спаси изстрел с глава на Иво Иванов.

Карачанаков вкара за втори път в 85-ата минута след поредната изумителна грешка на Макенджиев. Динков върна към вратаря си, който видя приближаващия Карачанаков, и въпреки това пусна топката право в краката му. Крилото не трябваше да полага кой знае колко усилия, за да стреля точно в долния ляв ъгъл.

Минута преди края Атанас Зехиров отбеляза супер гол. Корнер отляво на вратата на Славия бе изпълнен по земя. Подаването бе именно за Зехиров, който от дъгата с фалцов шут прати топката под гредата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички