Взелият си поука "Левски" мина леко през поредното морско изпитание


Взелият си поука "Левски" мина леко през поредното морско изпитание
Снимка: БГНЕС

1221 0

"Левски" не допусна изненада при гостуването си на Несебър в 1/8-финален двубой за Купата на България. "Сините" надделяха с 3:1 над морския съперник и определено си бяха взели поука от предишния кръг, когато минаха през дузпи, за да отстранят Поморие.

В герой за "сините" се превърна Божидар Краев, който реализира два гола за победата още през първата част. Бедоя в 27' беше другият голмайстор за "сините", а почетният гол за домакините падна в 32' след хубав изстрел на Костов.

Така "Левски" се присъединява към компанията на ЦСКА, Литекс, Созопол и Черно море, които вече се класираха за Четвъртфиналите в турнира. Жребият ще бъде теглен идния вторник.

"Сините" започнаха срещата силно с чести атаки по крилата, където Диаби се отчете с няколко добри отигравания. Натискът на гостите даде резулта рано, като след два пропуска резултатът беше открит в 13'.

Отново Диаби нахлу в наказателното поле по левия фланг и пусна успореден на голлинията пас. Там Бедоя елегантно отклони с пета към Краев, който от близко разстояние вкара първия гол в срещата.

Последваха няколко добри атаки на Несебър, като в 25' Йоргачевич беше принуден да показва класа. Цонков получи добра топка в наказателното поле и засече добре с глава, но вратарят на "Левски" спаси.

голът на успокоението падна в 27', когато Бедоя с прекрасен удар от дъгата на наказателното поле покачи на 2:0.

Само минута по-късно интригата в мача приключи, след като Де Ноойер изведе Краев отлично в пеналда, а Краев с техничен удар в десния ъгъл на вратата покачи на 3:0.

Все пак домакините успяха да отбележат гол, след като Николай Костов изненада Йоргачевич с прекрасен удар от пряк свободен.

Второто полувреме отново почна с натиск на "сините", но нов гол така и не падаше. В 60' пък Йоргачеви предотврати заплитане на интригата, избивайки нов хубав удар на Костов. Последваха нови яростни атаки на "Левски", които на два пъти Китамбала не успя да превръне в голове. Веднъж и вратаря изби страховит шут на Бедоя - 3:1 краен резултат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички