Битката на Тракия се превръща и в битка за третото място в Първа лига


Битката на Тракия се превръща и в битка за третото място в Първа лига

1115 0

Берое приема днес Ботев (Пловдив) в битка №98 за Тракия в елита. "Канарчетата" имат леко предимство в цялостния баланс, но в Стара Загора домакините рядко грешат. Днешното дерби ще е 50-о юбилейно под Аязмото, като пловдивчани имат само 9 победи при 26 в сметката на "зелено-белите" и 14 равенства, пише "Тема Спорт".

Сблъсъкът в Стара Загора е стратегически и за двата отбора в борбата за третото място и евентуална квота за Лига Европа. И ако "жълто-черните" все още са в играта и за Купата на България, и имат още една опция, то за "заралии" алтернативата е само една - да бият днес и да откажат съперника от единия му билет. Така пред момчетата на Томаш ще остане само един противник - Левски.

Успех на Берое ще отвори разлика от 9 точки пред Ботев, 7 кръга до края на първата шестица. В момента старозагорци са трети на една пред четвъртия Левски, който днес приема Лудогорец, и на 6 пред "канарчетата".

Интрига не липсва, а пловдивчани, макар и да имат два стола пред себе си, накрая може да седнат на земята. Затова едва ли мислите им ще са насочени само към реванша със Славия, който е след 10 дни, и купата. В последно време "жълто-черните" се представят добре под Аязмото и това им дава надежди да съкратят разликата.

Любопитен ще е и треньорският дуел. Макар да имат твърде малко стаж зад гърба си, Александър Томаш и Николай Киров-Белия вече са със 7 двубоя един срещу друг. Балансът е абсолютно равен - по 2 победи и 3 равенства, като Томаш има един вкаран гол повече.

През настоящата кампания Берое и Ботев не се победиха и в двата мача, които завършиха по 1:1 в редовния сезон. За отбелязване е, че в Коматево "заралии" можеха и да си тръгнат с трите точки, ако Райно не бе изпуснал дузпа. Така днес двамата треньори ще подновят своето съперничество, което вече влезе в аналите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички