Португалия загуби Пепе за старта на световните квалификации


Португалия загуби Пепе за старта на световните квалификации
Снимка: Getty Images

1025 0

Пепе се оттегли от първите три световни квалификации на Португалия, след като получи контузия в двубой от местното първенство на Порто, съобщиха от Португалската футболна федерация (ФПФ). Защитникът на Спортинг Луис Нето ще замени опитния централен бранител в състава на Фернандо Сантош, споделиха от федерацията в изявление в неделя вечер.

Пепе трябваше да се завърне в тима на „мореплавателите“ за първи път от октомври насам. 38-годишният бивш защитник на Реал Мадрид получи „мускулна травма в десния крак“ при успеха над Портимонензе с 2:1 в събота, разкриха от пресслужбата на Порто.

Португалия стартира квалификационната си кампания за Мондиал 2022 в Катар срещу Азербайджан в Торино в сряда в двубой, изместен в Италия поради здравни причини. Европейският шампион след това пътува до Сърбия в събота и Люксембург три дни по-късно.

Вратарят Руй Патрисио също бе принуден да се оттегли от състава, след като не успя да се възстанови от сътресението, което получи в мача на Уулвърхемптън с Ливърпул миналия понеделник. Той бе заменен от стража на Олимпиакос Жозе Са.

Междувременно стана ясно какво е бъдещето на звездата на Португалия Кристиано Роналдо (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички