10 години от брилянтния гол на Димитър Бербатов, който бе избран за №1 на века (ВИДЕО)


10 години от брилянтния гол на Димитър Бербатов, който бе избран за №1 на века (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

25587 0

Димитър Бербатов беше истински магьосник на терена. Той не само правеше футболната игра да изглежда лесна, но имаше склонност към немислимото. Независимо дали става въпрос за леко докосване, дързък удар, или взимане на топката от нищото – прагматичният централен нападател се превърна в любимец на хиляди фенове.

Българският нападател се радваше на изключителна футболна кариера, като игра за Байер Леверкузен, Тотнъм и Манчестър Юнайтед, въпреки че в последния той безспорно се наслади на най-добрите си дни в красивата игра.

Бербатов направи великолепна кариера в Манчестър Юнайтед

Бербо игра 149 пъти за отбора от най-високото ниво на Англия, като отбеляза 56 пъти и им помогна да спечелят шест трофея, включително две корони от Висшата лига. Бербатов се издигна и напусна "Олд Трафорд" през 2012 г. и продължи да играе за друг отбор във Висшата лига - Фулъм, както и за Монако и ПАОК, преди да окачи обувките си след кратък престой в Индия с Керала Бластърс.

Още: Смях: Любимец на Димитър Бербатов иска да играе с мегазвезда, но му обърка името (СНИМКА)

Едно от най-красивите му попадения навърши 10 години

Бившият национал има редица красиви голове и със сигурност е трудно да се каже кое е най-красивото. Въпреки това има няколко, които се открояват. Един гол от престоя му в Монако беше толкова добър, че феновете на френския тимго обявиха за най-добрия гол на клуба за века. Той спечели с 45% от гласовете, а през април тази година се навършиха 10 години от този момент.

В дерби срещу Ница през 2014 година тогава Бербатов бе 33 години и навлизаше в залеза на кариерата си, но класата му така и не го изостави. Тогава Бербатов прехвърли вратаря с изключително технично докосване от малък ъгъл, а попаденията му се нареди сред най-красивите в неговата кариера.

Още: Валери Божинов каза кой и как трябва да управлява БФС - поздрави Борислав Михайлов

Идеалист до край: Бивш президент на ЦСКА и БФС призова за обединение между Бербатов и Георги Иванов

Драмата е пълна: Равенството на Монако - ПСЖ остана на заден план, тъй като Килиан Мбапе бе заменен на полувремето (ВИДЕО)

Новият в ЦСКА 1948 дошъл без пари от Монако, ще пробива от България

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички