Новина от Белгия: Убиецът на двамата футболни фенове е арестуван!


Новина от Белгия: Убиецът на двамата футболни фенове е арестуван!
Снимка: Getty Images

2485 0

Властите в Белгия съобщиха, че местната полиция най-накрая е арестувала заподозрения за убийството на двама шведски футболни фенове!

Арестът е бил извършен в брюкселския квартал Шербек след интензивно издирване на нападателя, който е бил въоръжен с автоматична пушка.

Говорителят на белгийската прокуратура - Ерик Ван Дуйс, заяви, че органите на реда са открили огън по време на задържането, но не потвърди твърдението на "RTBF", че заподозреният е бил ранен.

По-рано пък министър-председателят - Александър де Кроо, разкри, че стрелецът е от тунизийски произход и е пребивавал в страната незаконно: 

"Терористичната атака, която се случи вчера, беше извършена с пълно малодушие. Нападателят избра за цел двама шведски футболни фенове", каза той на пресконференция и допълни, че трети човек е бил тежко ранен.

*Припомняме, че стрелбата се случи точно преди мача от квалификациите за ЕВРО 2024 между Белгия и Швеция, който бе прекратен при 1:1 на полувремето. Впоследствие стана ясно, че двубоят няма да се доиграе в днешния вторник (17.10.), а двата отбора са били разпуснати.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички