Великият Тим Кейхил изигра последния си мач за Австралия


Великият Тим Кейхил изигра последния си мач за Австралия
Снимка: Getty Images/Guliver

1293 0

Водещият голмайстор на Австралия за всички времена Тим Кейхил взе участие в приятелския двубой срещу Ливан (3:0), а това за него бе последен мач с националната фланелка. Кейхил се появи на терена в 82-ата минута и бе приветстван бурно от феновете, които радва толкова много години.

38-годишният нападател отбеляза 50 гола в 107 мача за "кенгурутата" след дебюта си през 2004 г. С тима на Австралия Кейхил участва на четири Световни първенства, включително и на Мондиал 2018, където изигра и последния си мач за националния отбор, влизайки като резерва при загубата от Перу в груповата фаза.

Тим Кейхил е първият австралиец вкарвал гол на Световно първенство за страната си - в Германия през 2006 г., както и единственият вкарал на три поредни Мондиала - 2006, 2010 и 2014 г. Кейхил не успя да се разпише на шампионата в Русия през това лято при четвърто си участие на най-големия футболен форум. На клубно ниво игра в Евертън, Милуол, Ню Йорк Ред Булс, Шанхай Шънхуа, Ханчжоу Грийнтаун и Мелбърн Сити. През септември Кейхил подписа договор с индийския отбор Джамшедпур.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички