"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата


"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

8793 0

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни истории, свързани с играчи от Първа лига. В дванадесетото ѝ издание ще Ви разкажем за една по-малко известна част от биографията на Матиас Фаетон от ЦСКА

Какво крие Фаетон?

Френският футболист крие неприятен момент в кариерата си, който се случва, когато е на 17 години и е в академията на Брест. Тогава, заедно с още няколко съотборници, той напада футболист на бретонския клуб. Защо и как - френските медии мълчат, но заради това националът на Гваделупа е изгонен от клуба.

Фаетон твърди, че си е взел поука

Случката е предхождана от чудесни моменти в кариерата му

Престоят му в Брест до този момент е чудесен - през първия сезон вкарва 14 гола и прави 8 асистенции за тима до 16 години и стига до финала на турнира в Монтайгу с Франция. По пътя към мача за титлата той вкарва хеттрик срещу Перу и се разписва във финала в САЩ, който "петлите" губят.

През октомври 2017-а обаче Матиас прави грешката, която, за негова радост, не му коства кариерата. Гингам го приема радушно в своята младежка система, а преди това кара проби в Ювентус.

Фаетон нарича случилото се "младежка грешка" и "стара глупост" и твърди, че много се е променил оттогава. Той е категоричен, че много бързо се е съвзел след изгонването от бретонската академия.

Две седмици след изгонването си е на проби в Ювентус

Матиас си е взел поука

Впоследствие футболистът ще каже, че случилото се е "малка грешка". "Направих малка грешка, младежка грешка, с някои мои приятели и ни изгониха. Това беше стара глупост. Как се справих с това? Честно казано, знаех, че ще се възстановя много бързо. Имах късмет, че доказах качествата си в юношеските категории. Справих се с това, като се съсредоточих върху пробите в различни клубове. Бях на проби в Ювентус 2 седмици по-късно. Озовах се в Гингам, където нямаха предубеждения заради случилото се. Това вече бе стара история, грешка на младостта, на всеки се случва", казва той.

Фаетон говори за тази "стара история" съвсем наскоро за последно - преди около 2 години. Запитан дали си е взел поука от случилото се, настоящият футболист на ЦСКА казва: "Разбира се, нямам нищо общо с тогава. Мисля, че ако не бях, това би означавало, че не съм много интелигентен човек. Аз съм узрял, по отношение на ценностите не съм се променил, все още съм си същият. Не харесвам несправедливостта, 100% съм с хората, които обичам. Но, разбира се, съм узрял, визията ми за живота е различна от тази през 2017 г.". Фаетон дели и постижение във футбола с легендата Жюст Фонтен. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички