Най-после усмивки за Моуриньо и Юнайтед - победа над Сити (ВИДЕО)


Най-после усмивки за Моуриньо и Юнайтед - победа над Сити (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

2391 0

С най-силното си представяне от разгрома над Лестър насам Манчестър Юнайтед елиминира градския съперник Манчестър Сити, след като го победи с 1:0 на "Олд Трафорд" в голямото дерби от 4 кръг на турнира за Купата на Лигата.

Единственото попадение в срещата реализира Хуан Мата в 53-ата минута, след като Златан Ибрахимович изработи головото положение. Шведът се представи страхотно и блестеше през цялото време, но нямаше шанс да се разпише и да прекрати головата си суша.

Той и Пол Погба - двамата най-критикувани от новите звезди - играха на високо ниво този път, а самият Погба също пропусна изгодно положение да отбележи гол, като феноменална намеса на Уили Кабайеро отби удара му в гредата.

Жозе Моуриньо най-после заслужено може да се усмихва, защото тимът му бе по-достоен за победата. Пеп Гуардиола пусна повече от резервите си в сравнение от домакините, защото за него турнирът е най-маловажният от всички през сезона, но негативната му серия продължава - вече шест мача без победа.

"Гражданите" започнаха по-силно срещата и след пропуск фронтално срещу вратата на Келечи Ихеначо, трябваше да получат дузпа в 9-ата минута. Майкъл Карик спъна Гарсия в наказателното поле, но Майк Дийн сбърка и не посочи бялата точка.

Като цяло Юнайтед имаше предимство през първото полувреме, но не се възползва от него. Златан Ибрахимович отново нямаше шанс да излезе на стрелкова позиция и шутовете му не намираха целта, а най-добрата атака завърши с блокиран изстрел на Маркъс Рашфорд.

Втората част също почна с преимущество на Юнайтед, но Пол Погба направи най-големия пропуск в 50-ата минута. Златан Ибрахимович с поредните си финтове и прекрасен пас даде шанс на французина да стреля по диагонала, но Уили Кабайеро с феноменално спасяване отби в гредата.

Все пак, канонадата от изстрели и обсадата на домакините най-накрая стигна до заслужен успех. В 53-ата минута отново Ибрахимович свърши отлична работа в наказателното поле и центрирането му бе засечено от връхлитащия Хуан Мата, който разпечата Кабайеро - 1:0.

Ибрахимович се размина с топката точно пред вратата след добро центриране на Рашфорд и не можа да увеличи аванса на домакините.

Те пък постепенно започнаха да играят по-спокойно и с поведението си показваха, че са доволни от резултата. Гуардиола пък пусна Серхио Агуеро в опит да промени негативния развой.

В крайна сметка по-добрата игра на Юнайтед продължи и без да се допускат фрапантни ситуации пред Давид де Хеа последният съдийски сигнал узакони успеха на Моуриньо и компания.

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Валенсия, Блинд, Маркос Рохо, Шоу, Карик, Андер Ерера, Мата, Погба, Рашфорд, Ибрахимович

Манчестър Сити: Кабайеро, Компани, Отаменди, Клиши, Мафео, Фернандо, Нолито, Гарсия, Хесус Навас, Сане, Ихеаначо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички