"Черните котки" удариха Манчестър Юнайтед у дома (ВИДЕО)


"Черните котки" удариха Манчестър Юнайтед у дома (ВИДЕО)

900 0

Съндърланд поднесе изненада още в първия мач от 26-ия кръг на Висшата лига и удари с 2:1 претендента за топ 4 Манчестър Юнайтед на "Стейдиъм ъв лайт".

Победата за "черните котки" е напълно заслужена, след като домакините имаха повече и по-чисти положения през целия двубой, докато "червените дяволи" изиграха поредния си безобразен двубой, в който дори нямаха чисто положение пред вратата на Вито Маноне.

Мачът нямаше как да почне по-успешно за Съндърланд, след като в 3' резултатът вече беше 1:0. Казри опита центриране от пряк свободен удар, като в наказателното поле Дефоу прескочи топката. Това затрудни Де Хеа, като никой не игра с топката, а тя влетя в мрежата - 1:0.

С едва втория си удар в мача Манчестър Юнайтед успя да изравни. Грешка в защитата позволи на Мата да стреля от границата на наказателното поле, като Маноне успя да отрази. При добавката обаче Марсиал от малък ъгъл беше точен и изравни.

През второто полувреме Съндърланд имаше няколко отлични положения за гол и отправи 11 удара, преди 12-ият за вторите 45 минути да донесе победния гол. В 82' при центриране от корнер Коне засече с глава, а топката мина през дясната ръка на Де Хеа и влетя във вратата. Интересното е, че попадението беше писано на сметката на Де Хеа, който обаче няма вина за гола.

Загубата изхвърли Манчестър Юнайтед от битката за титлата, ако някой все още е вярвал, че 20-кратните шампиони все още са претенденти. "Червените дяволи" са с едва 41 точки и изостават на 6 точки от Манчестър Сити в битка за 4-ото място. Освен това "гражданите" са с мач по-малко.

Съндърланд пък записа важна победа, като има актив от 23 точки - само на точка от спасителната 17-а позиция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички