Уест Хям срази Челси за първа победа на Дейвид Мойс начело


Уест Хям срази Челси за първа победа на Дейвид Мойс начело
Снимка: Getty Images/Gulliver

1651 0

Челси загуби от Уест Хям, който се намира в дъното на класирането с 1:0 в среща от 16-ия кръг на Висшата лига. Отборът на Антонио Конте остава на третата позиция с 32 точки, а Уест Хям е на 18-о с едва 13 точки. Единственото попадение в срещата отбеляза Арнаутович още в 6', а това е първа победа за Дейвид Мойс, откакто е начело на "чуковете".

Домакините започнаха много агресивно срещата и още в 6' стигнаха до попадение. Арнаутович получи топката на границата на наказателното поле и направи бързо двойно с Лансини, след което стреля в ъгъла - 1:0. Челси опита да вземе инициативата веднага, след като получи попадение, но завършващият удар липсваше. В 15' отборът на Конте поиска дузпа след дръпване на Мората, но реферът не видя нищо нередно. В 28' Канте отправи много опасен удар, но стражът на "чуковете" спаси.

Въпреки опита за натиск на гостите, по-опасното положение в началото на втората част бе за възпитаниците на Дейвид Мойс. Гари Кейхил допусна груба грешка, подавайки на противников играч, който се откъсна и подаде на Арнаутович, но той бе в положение на засада.

В 54' Арнаутович бе изведен отляво и при опита си да премине покрай Кристенсен, той отклони топката с ръка, но изглежда, че реферът не видя умисъл и не отсъди дузпа.В 58' Дзапакоста бе оставен сам на границата на наказателното поле, откъдето стреля, но топката мина встрани от дясната греда. 

До края на срещата "сините" продължиха да атакуват, но така и не успяха да стигнат до попадение. В 83' Мората пропиля може би една от най-чистите ситуации в срещата. От наказателното поле шутира на сантиметри от наказателното поле. Малко след него и удар на Азар мина на косъм над напречната греда. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички