Най-чаканият коментар: Всяка дума на Хари Магуайър след Манчестър Юнайтед 1:0 Копенхаген


Най-чаканият коментар: Всяка дума на Хари Магуайър след Манчестър Юнайтед 1:0 Копенхаген
Снимка: Getty Images

3204 0

Напук на многото (основателни) критики към него, Хари Магуайър донесе изключително важни три точки на Манчестър Юнайтед, отбелязвайки единственото попадение при домакинството срещу Копенхаген от третия кръг на груповата фаза в Шампионска лига (ВИДЕО).

"Червените дяволи" събраха актив от 3 пункта и с тях се изкачиха до третото място в Група "А". Пред тях са Галатасарай (4) и безпогрешният до момента Байерн Мюнхен (9).

Думите на голмайстора

"Беше писано да се случи. Беше писано да спечелим този мач", заяви Магуайър след последния съдийски сигнал, а след това отдаде дължимото на Андре Онана, който спаси дузпа дълбоко в добавеното време на срещата, както и на починалата клубна легенда сър Боби Чарлтън:

"Невероятно спасяване. Посвещаваме победата на сър Боби и неговото семейство. Седмицата беше трудна за нас - гостувахме на Шефилд (б.р. - във Висшата лига, 21.10., победа с 1:0) и загубихме фигура като сър Боби. Това афектира както клуба, така и съблекалнята. Но аз съм много щастлив, че успяхме да победим тази вечер".

Успехът срещу Копенхаген бе трети пореден за Манчестър Юнайтед във всички турнири, но 30-годишният централен защитник е убеден, че тимът му може да бъде далеч по-категоричен на терена: "Трябва да бъдем по-клинични. Организирахме многобройни контраатаки, а през второто полувреме не им предоставихме шансове. Първото полувреме действително беше много лошо, но в крайна сметка постигнахме важна победа. В края и Андре Онана излезе на преден план и направи огромно спасяване", изтъкна още веднъж Хари Магуайър.

Във вечерта на 24-ти октомври той отбеляза 8-ия си гол с екипа на "червените дяволи", а феновете на "Олд Трафорд" скандираха името му... 

"Невероятно е. Когато не си в най-добрата си форма става трудно, но аз съм наистина горд и доволен от начина, по който се държах през последните 6-12 месеца. В последно време получавам възможност за изява и искам да помогна на отбора и на клуба да бъде отново там, където трябва да бъде", завърши коментара си след 1:0 срещу Копенхаген английският национал.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Ерик тен Хаг: Андре Онана показа характер, победихме напълно заслужено!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички