Скръбна вест: Напусна ни легендарният футболист сър Боби Чарлтън!


Скръбна вест: Напусна ни легендарният футболист сър Боби Чарлтън!

2651 0

Легендарният футболист на Манчестър Юнайтед и националния отбор на Англия сър Боби Чарлтън е починал на 86-годишна възраст в днешния 21-ви октомври!

Тъжната вест бе съобщена от официалния сайт на "червените дяволи". Семейството му пък разпространи следното изявление:

"С голяма тъга споделяме новината, че сър Боби почина мирно в ранните часове на съботната сутрин. Той бе заобиколен от семейството си. Бихме искали да изкажем своята благодарност на всички, които са допринесли за грижите му, както и на много хора, които са го обичали и подкрепяли".

Кой е сър Боби Чарлтън?

Робърт Чарлтън е роден на 11-и октомври 1937-а година в град Ашингтън. Юноша е на Манчестър Юнайтед, а за първия отбор изиграва 758 мача във всички турнири, в които отбелязва 249 гола. С червения екип той печели веднъж КЕШ, три пъти титлата на Англия и веднъж ФА Къп. 

За националния отбор на Англия има 106 двубоя и 49 попадения, печелейки Световното първенство през 1966-а, като в същата година грабва и "Златната топка".

Боби Чарлтън е играел като атакуващ полузащитник и нападател, разполагал е с невероятен дрибъл, раздавал е страхотни пасове и e бележил много голове от далечно разстояние. Считан е за един от най-великите английски футболисти в историята. Той е и един от малцината оцелели играчи на Манчестър Юнайтед при самолетната катастрофа на летището в Мюнхен през 1958-а година.

Прекратява кариерата си през 1980-а, а след това в продължение на 39 години е член на Борда на директорите на Манчестър.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички