В памет на сър Боби Чарлтън: Манчестър Юнайтед победи с шедьовър (ВИДЕО)


В памет на сър Боби Чарлтън: Манчестър Юнайтед победи с шедьовър (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4445 0

Манчестър Юнайтед спечели визитата си на Шефилд Юнайтед от деветия кръг на Висшата лига броени часове, след като стана ясно, че сър Боби Чарлтън е починал.

Легендата на световния футбол бе почетен преди началото на срещата, а по-късно Диего Далот се превърна в герой за “червените дяволи” със страхотното си попадение в 77-ата минута.

През първото полувреме МакТоминей се превърна от герой във виновник за гостите, след като откри в 28-ата минута, но след 180 секунди направи дузпа. Тя бе реализирана за 1:1 от МакБърни. 

В крайна сметка португалецът върна към победите "червените дяволи" и те вече са в първата половина на класирането - осми с 15 точки след 9 срещи. Сега им предстои домакинство на Копенхаген в Шампионска лига, а след това приемат Манчестър Сити във Висшата лига през уикенда. 

Съдбата на "остриетата" остава тежка и са последни с една точка след 9 двубоя. През уикенда ще гостуват на Арсенал. 

Първо полувреме

180 секунди отне на домакините, за да стигнат до първата по-опасна ситуация. Тя бе дело на МакБърни, който засече избита топка, но опитът му бе избит от Онана.

След 20 минути нямаше изявен фаворит на терена, а атаките не спираха и в двете посоки. Головите положения и на двата тима бяха по 2, а точните удари - по 1. Домакините имаха превес в контрола на топката с 53%. 

ГОЛ! В 28-ата минута МакТоминей поведе гостите в "стоманения град" след балонно центриране на Фернандеш пред наказателното поле. Шотландецът се пребори за по-добра позиция пред вратата на "остриетата" и с първото си докосване насочи кълбото в долния ляв ъгъл. 0:1!

Video edited on Kapwing

ГОЛ! Домакините бързо успяха да се върнат в мача с грешка на... МакТоминей. Шотландецът имаше нещастието да играе с ръка в собственото си наказателно поле след само 180 секунди след гола си. 

След бърз преглед от ВАР - МакБърни се нагърби с изпълнението на наказателния удар и не остави шансове на Онана с изпълнение в горния десен ъгъл! 1:1!

В минутите след изравнителното попадение "червените дяволи" станаха все по-настоятелни и имаха няколко добри възможности. При една от тях Фернандеш се нагърби с изпълнението на статично положение, а опитът му прати кълбото в напречната греда. 

Второ полувреме 

Първата по-чиста ситуация след почивката се откри пред Рашфорд. Англичанинът се оказа на стрелкова позиция в наказателното поле, след като бе намерен от Антони. Ударът на местния талант обаче се оказа неточен по диагонала. 

ГОЛ! В 77-ата минута Далот приближи гостите до трите точки с уникално изпълнение. Той получи пас от Линдельоф пред наказателното поле и от сериозна дистанция прати кълбото в горния десен ъгъл на пазената от Фодарингъм врата. 1:2!

Стартови състави 

Шефилд Юнайтед: Фодарингъм, Богъл, Тръсти, Робинсън, Томас, Хамер, Соуза, Норууд, Макатий, МакБърни, Арчър

Манчестър Юнайтед: Онана, Далот, Магуайър, Еванс, Линдельоф, МакТоминей, Амрабат, Антони, Бруно Фернандеш, Рашфорд, Хойлунд

Преди мача

Възпитаниците на Тен Хаг още търсят оптималната форма от началото на сезона, но са в много по-добра ситуация от съперника си. Колосът е с 4 победи и още толкова поражения след 8 двубоя и с 12 точки е 10-и.

"Остриетата" са последни със само една точка при изиграни 8 срещи - нямат победа от последния си двубой във второто ниво на английския футбол. Единственият им пункт е от ремито (2:2) с Евертън. 

Шефилд е побеждавал като домакин Юнайтед два пъти - при първата им среща във Висшата лига през 1991 година (2:1) и през следващия сезон със същия резултат. В общо 7 двубоя - "червените дяволи" печелят 4, а останалата една завършва при 3:3 през 2019 г. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички