Неочаквани герои донесоха първи точки и победа на Юнайтед в Шампионска лига (ВИДЕО)


Неочаквани герои донесоха първи точки и победа на Юнайтед в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3109 0

Манчестър Юнайтед победи Копенхаген в мач от трети кръг на груповата фаза в Шампионска лига. За това спомогна гол на Хари Магуайър в 72-ата минута и спасяване на дузпа от Андре Онана в последните секунди. Това е не само първа победа за "червените дяволи" в турнира през новия сезон, но и първи спечелени точки.

Мачът беше оспорван, като и двата тима имаха своите възможности през първата част, но повече работа пред вратата си имаше Андре Онана. През второто полувреме Юнайтед измени играта и подхода си и успя да стигне до ценния гол, дошъл след статично положение.

За техен ужас, в последната минута от добавеното време те получиха дузпа в своята врата след грешка на МакТоминей в отбрана. Съдията се посъветва с ВАР и потвърди решението. Онана обаче се справи с изстрела на Джордан Ларсон и Юнайтед ликува в този инфарктен мач.

Така английският гранд успя да се изкачи на трета позиция в групата си, а Копенхаген падна на последната, имайки само 1 спечелена точка. Юнайтед със сигурност ще посвети този успех на своята легенда сър Боби Чарлтън, който почина на 21 октомври.

А ето как се разви двубоят:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Преди първия съдийски сигнал домакините почетоха паметта на легендата сър Боби Чарлтън. Мениджърът Ерик тен Хаг поднесе венец от рози в центъра на терена, под звуците на мелодия от гайда, след което целият стадион отдаде минута мълчание. 

Отлична възможност за гостите в 5-ата минута - след грешка на Магуайър футболист на Копенхаген проби и намери в наказателното поле Диого Гонсалвеш, който стреля без забавяне, но намери страничния стълб. При добавката негов съотборник стреля над вратата.

В 16' Хойлунд бе намерен на добра позиция в наказателното поле от Рашфорд и отправи изстрел, но стреля над вратата. Пет минути по-късно самият Рашфорд опита изстрел от границата на наказателното поле, но стражът на датчаните спаси без усилия.

В 23' Манчестър Юнайтед тръгна в атака - бърза и многоходова, като в наказателното поле на съперника Хойлунд успя да подаде с пета, но топката не намери Антони, към когото бе насочена, а притичал защитник успя да сложи край на нападението.

В 36-ата минута нова атака на домакините предизвика Копенхаген - Регилон центрира, Мактоминей надскочи защитниците в тъмни екипи, но не насочи добре и топката профуча над вратата. В ответна атака две минути по-късно Ашури стреля ниско, но покрай дясната греда на Онана.

Минута преди края на първата част се откри добър шанс пред датския тим - Гонсалвеш стигна до мощен удар от около 20 метра, който обаче рикошира в крака на МакТоминей. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Промяна за Ерик тен Хаг още в началото на частта - Кристиан Ериксен влиза на мястото на Софиян Амрабат.

Второто полувреме започна с доста динамика. В 50' Копенхаген тръгна в контраатака и след колективна грешка в отбрана стигнаха до изстрел на Лерагер, но Онана се намеси решително. Малко след това друг шанс бе пропилян от Ашури.

Две минути по-късно Манчестър Юнайтед поиска дузпа, след като Хойлунд се свлече при съприкосновение с бранител на гостите. Съдията прецени, че няма основание за 11-метров наказателен удар.

В 54' пък се наложи вратарят на датския шампион да показва класа - той се намеси чудесно, след като Ериксен отправи изстрел по земя, получавайки прецизно подаване от сънародника си Хойлунд.

В 56' феновете на "Олд Трафорд" помислиха, че техният тим ще получи дузпа, след като изглеждаше, че Грабара е имал контакт с нападащия Рашфорд, но такъв нямаше.

Страхотен шанс за "червените дяволи" в 67'- след контраатака Гарначо проби, измъкна се от съперниковата отбрана, но не успя да елиминира стража на гостите, който му измъкна топката от краката.

Video edited on Kapwing

Пет минути по-късно "Олд Трафорд" все пак избухна в радостни възгласи - статично положение доведе до гол във вратата на Копенхаген, който бе дело на бившия капитан на тима Хари Магуайър. В ситуацията Ериксен намери защитника в наказателното поле и той с глава насочи в близкия ъгъл, оставяйки Грабара без достатъчно бърза реакция - 1:0!

В 78' Манчестър Юнайтед можеше да сложи край на спора тази вечер след нова бърза атака, но първо вратарят на Копенхаген отрази удар на Гарначо, а после МакТоминей стреля над вратата.

В 84' Диого Гонсалвеш отново успя да застраши вратата на домакините, но Варан се намеси решително, блокирайки удара му в близост до вратата. 

За ужас на целия стадион и феновете на тима пред телевизорите, в последната минута от добавеното време Юнайтед получиха дузпа в своята врата след грешка на МакТоминей в отбрана. Съдията се посъветва с ВАР и потвърди решението. Андре Онана обаче се справи с изстрела на Джордан Ларсон, отгатвайки ъгъла и отразявайки с една ръка удара. Победа за Манчестър Юнайтед!

Това са първи спечелени точки от английския гранд през сезона в Шампионска лига. Досега те имаха 2 загуби в първите си 2 мача.

Стартови състави:

Манчестър Юнайтед: Онана, Амрабат, Антони, Варан, Далот, Магуайър, МакТоминей, Рашфорд, Регилон, Фернандеш, Хойлунд

Копенхаген: Грабара, Анкерсен, Вавро, Дикс, Йелерт, Фалк, Гонсалвеш, Лерагер, Клаесон, Ашури, Елиунуси

ПРЕДИ МАЧА

Сезон 2023/24 започна разочароващо за английския гранд и продължава да върви така - лоши резултати, незадоволителна игра. В момента "червените дяволи" са на осмо място във Висшата лига.

В Шампионска лига нещата също не вървят добре за тима на Ерик тен Хаг. Те загубиха първите си 2 мача в групата - срещу Байерн Мюнхен и Галатасарай. И не е изненада след това, че грандът от Манчестър е на последно място в нея, дори зад днешния си съперник.

Копенхаген не е гранд, но е действащ шампион на Дания и към момента също е лидер в първенството. Гостите в миналия кръг бяха близо до сензацията срещу Байерн, а срещу Галатасарай завършиха наравно 2:2, при това след като техен играч бе изгонен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички