Цинизмът на грандовете: Промените в ШЛ били в полза на всички


Цинизмът на грандовете: Промените в ШЛ били в полза на всички
Снимка: Guliver/Getty Images

702 0

Промените в Шампионска лига от сезон 2018/19 не били в полза само на грандовете в Европа, а за всички - за цял свят. Това заяви президентът на Ювентус Андреа Анели, въпреки че облагодетелствани са най-вече отборите от топ 4 първенствата на Стария континент, които автоматично ще получат четири сигурни участника в най-силния турнир.

Анели обаче защити промените с довода, че вече ще има и по-ранни мачове, за да може Шампионска лига да се наблюдава от зрители по цял свят.

УЕФА МИСЛИ ДА ПРАТИ ФИНАЛА НА ШАМПИОНСКА ЛИГА ИЗВЪН ЕВРОПА

"Промените са за доброто на всички. Вижте, 2 милиарда души по света се интересуват от спорт, а 1.6 от тях са футболни фенове. Като цяло най-големите спортни събития всяка година са финалът в Шампионска лига и СуперБоул. Шампионска лига има предимство обаче в рейтингите глобално.

В днешно време Шампионска лига има приходи от 2.4 милиарда, а тези на НФЛ са два пъти повече, при положение че по-малко хора го гледат и в световен мащаб аудиторията е десет пъти по-малка от тази на ШЛ.

Затова промени са за добро - ще се играят мачове в няколко часови пояса. Сега играем само в 21:45 (българско време), а тогава хората в Азия спят, а тези в Америка са на работа. С промяната в програмата Шампионска лига ще достига до много повече хора в световен мащаб", обясни Анели.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички