Не е Сити, нито Барса или Реал: Кой ще вземе най-много пари в груповата фаза на Шампионска лига?


Не е Сити, нито Барса или Реал: Кой ще вземе най-много пари в груповата фаза на Шампионска лига?
Снимка: Getty Images

4528 0

Изненадващ клуб може да спечели значително по-голяма сума от груповата фаза на Шампионска лига спрямо останалите. Според английския "The Telegraph" става въпрос за Пари Сен Жермен.

Позовавайки се на независими прогнози, порталът пише, че френският шампион ще получи около 65 милиона паунда, без да се вземат предвид средствата за победа или равенство. Това е с почти 7 милиона паунда повече от втория в тази класация - Байерн Мюнхен.

Челната петица допълват Манчестър Сити - актуален шампион в турнира, Барселона и Реал Мадрид. Всичките 32-ма участници получават фиксирана начална сума от 13 милиона паунда от УЕФА. Останалата част от приходите идва от маркетинговия пул, който се разпределя спрямо телевизионния пазар в страната.

Телевизионните права за излъчването на Шампионска лига във Франция струват 325 милиона паунда и значителна част от тях ще отиде за ПСЖ и Ланс. Това лято парижани пръснаха 300 милиона за трансфери, проблеми ли това за финансовия феърплей?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички