300 млн. евро за трансфери не е проблем за ПСЖ и финансовия феърплей


300 млн. евро за трансфери  не е проблем за ПСЖ и финансовия феърплей
Снимка: GettyImages

567 0

Френското авторитетно издание "L’Équipe" съобщава, че огромните 300 милиона евро на ПСЖ летни разходи за трансфери отговарят на изискванията на финансовия феърплей.

Огромни разходи за трансфери, но без проблем с финансовия феърплей

По-рано УЕФА информира ПСЖ, че не трябва да надвишава загуби от 60 милиона евро за период от три сезона, обхващащ кампаниите 22/23, 23/24 и 24/25. Тъй като хората с високи доходи като Лионел Меси, Серхио Рамос и Неймар напуснаха "Парк де Пренс", а около 100 милиона евро бяха взети от продажби на играчи и новата им тренировъчна база не е включена в сметките, то загубите на ПСЖ се очаква да попаднат в този лимит.

Този успех е подпомогнат от увеличението на търговските приходи, които се очаква да нараснат до около 800 милиона евро за сезон 22/23, което е рекорд. Изданието допълва още, че съотношението заплати към оборот на клуба е спаднало от 111% през сезон 21/22 до под 80% през последния сезон. Това е заради огромния бонус за подписване от около 180 милиона евро, платен на Килиан Мбапе след споразумението за новия му договор миналото лято.

ПСЖ също успя да действа разумно от финансова гледна точка, като клубът (както всички клубове) амортизира таксите – или разпредели цената на трансфер в продължителността на договора. Например, първата година от престоя на Рандал Коло Муани, след като той се присъедини срещу 90 милиона евро, включително бонуси в края на прозореца, беше покрита от няколко трансфера. Напускането на Джорджинио Вайналдум, който се присъедини към Ал-Етифик, младият Тимъти Пембеле, който напусна за Съндърланд, и отдаването под наем на Хуан Бернат на Бенфика. ПСЖ има срок до 15 октомври да представи окончателните си сметки за миналия сезон. А до часове се очаква да бъде финализиран още един изходящ трансфер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички