Манчестър Сити и ПСЖ в двете крайности: Коя е най-конкурентната група в Шампионска лига?


Манчестър Сити и ПСЖ в двете крайности: Коя е най-конкурентната група в Шампионска лига?
Снимка: Getty Images

1671 0

Емоциите в новия сезон в Шампионска лига официално започнаха, като 32 отбора се борят за достигане до последните фази на най-престижния европейски клубен турнир. Клубовете са съсредоточени да достигнат до "Уембли", който ще бъде домакин на финала този сезон.

Както се случва всеки сезон, жребият за Шампионска лига може да бъде определящ, като клубовете могат или да изтеглят късата клечка и да бъдат в наистина изтощителна група, или да получат по-лесно преодолима. Точно заради "Givemesport" представяне групите от най-слабо конкурентните до тези с най-голяма конкуренция.

Група G: Манчестър Сити, РБ Лайпциг, Цървена звезда и Йънг Бойс

Настоящите носители на Шампионска лига влизат в тазгодишния турнир не само като фаворити от група G, но и като фаворити за запазване на европейската си корона. "Небесносините" и РБ Лайпциг вече си омръзнаха един на друг, след като се състезаваха четири пъти през последните две години. Не е изненадващо, че отборът от Бундеслигата има лесна задача в групата, като Цървена звезда Белград и Йънг Бойс са сочени като значителни аутсайдери.

Група C: Реал Мадрид, Наполи, Брага и Унион Берлин

Група C изглежда като че ли ще бъде сравнително спокойна за 14-кратния шампион, Реал Мадрид и носителя на "Скудетото" - Наполи, като двойката е безспорен фаворит. Брага се класира чрез предсезонния квалификационен процес, а Унион Берлин е сред новаците в Шампионска лига. Това подсказва, че има сериозни предпоставки за бъдещ успех за испанския и италианския тим.

Група H: Барселона, ​​Порто, Шахтьор Донецк и Антверп

Барселона на Шави ще излезе да се компенсира за ужасното отпадане в груповата фаза през миналия сезон, а каталунците започнаха да потриват ръце, когато беше обявен жребият за този сезон. В група с три от най-благоприятните отбори за игра -  Порто, Шахтьор Донецк и Роял Антверп, които не са се появявали в турнира от 1958 г. Именно срещу последните вече стигнаха до разгромното 5:0. А логичното е, че Барса и Порто се явяват като фаворити.

Група D: Интер, Бенфика, Залцбург и Реал Сосиедад

Подобно на група E, група D е обединение на отбори, които могат да си създадат проблеми един на друг. Въпреки че финалистите от миналия сезон Интер ще започнат със стремежа си да направят още един по-добър сезон, Бенфика, РБ Залцбург и Реал Сосиедад имат капацитета да нарушат статуквото. След като оглавиха групата си, която се състоеше от Ювентус и ПСЖ миналия сезон, Бенфика ще подходи уверено, че може да премине отново към последните етапи.

Също така, РБ Залцбург, с техния "инстинкт на убиец" на трансферния пазар,ще насочи погледа си към елиминациите, след като достигна същия етап през сезон 2021/22.

Група B: Севиля, Арсенал, ПСВ и Ланс

В група B може да изглежда, че Арсенал е фаворит, но това е един от най-трудните европейски походи за "артилеристите". Севиля излиза на сцената след още един триумф в Лига Европа, формата на ПСВ Айндховен на Петер Бос в страхотна и позволи на бившите носители на Европейската купа да се класират за надпреварата за първи път от сезон 2018/19. А френският Ланс ще направи едва второто си участие в историята на Шампионска лига и за първи път от 25 години. Тяхната вдъхновена кампания 2022/23 ги накара да се изправят срещу силните, като остана само на две точки зад ПСЖ и от спечелването на първата си титла в 25 години.

Група А: Байерн Мюнхен, Манчестър Юнайтед, ФК Копенхаген и Галатасарай

Воденият от Хари Кейн Байерн Мюнхен очаквано е един от фаворитите на букмейкърите за Шампионска лига. Въпреки това, Манчестър Юнайтед и Галатасарай ще се стремят да развалят плановете на Байерн да оглави групата. ФК Копенхаген също не е за подценяване,  след като завърши наравно срещу Дортмунд, Севиля и Манчестър Сити миналия сезон. Датчаните направиха три впечатляващи равенства у дома срещу трите отбора, което направи стадион "Паркен" трудно място за постигане на резултат.

Група E: Атлетико Мадрид, Фейенорд, Лацио и Селтик

На второ място сред най-конкурентните е група E. Атлетико (Мадрид), който в никакъв случай не е силата, която бе преди няколко години, но въпреки това ще се насочи към тазгодишния турнир като фаворит в група Е. Фейенорд, Лацио и Селтик ще разчитат на гореща атмосфера, когато домакинстват, за да стигнат до повече точки. Тъй като Фейенорд и Селтик са предишни победители в състезанието, те ще се надяват, че ще могат да възвърнат тези славни времена. В крайна сметка, в група E наистина може да се гадае кой ще оцелее - особено след равенството между Лацио и Атлетико в първия мач.

Група F: ПСЖ, Борусия Дортмунд, Милан и Нюкасъл

Безспорно, най-трудната група от жребия за Шампионска лига за този сезон е Група F. Тазгодишната част от "Групата на смъртта" изглежда придобива изцяло ново значение като директна дузпа с четири отбора. Докато ПСЖ естествено ще влезе в предварителните кръгове на груповата фаза като фаворит, парижани със сигурност имат едно наум.

С Борусия Дортмунд и Милан, утвърдени отбори в Шампионска лига, както и новака Нюкасъл - нищо не е ясно. "Свраките" приключиха с 20-годишно прекъсване през миналия мандат, за да се класира за най-престижното клубно състезание в Европа. И четирите отбора ще си преследват шансовете докрай, за да стигнат до последните 16 отбора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички