Килиан Мбапе с поредна стъпка към величието - докосна се до Анри и настига Бензема


Килиан Мбапе с поредна стъпка към величието - докосна се до Анри и настига Бензема
Снимка: GettyImages

1388 0

Звездата на ПСЖ Килиан Мбапе се изравни с Тиери Анри по впечатляващ показател в Шампионска лига, след като помогна на своя отбор да победи Борусия Дортмунд с 2:0 във вторник (19 септември).

Да се докоснеш до Анри и Бензема

С гола срещу "жълто-черните" Мбапе стана едва третия французин, вкарал 35 гола в Шампионската лига за един отбор, съобщава справка на "Opta". Tой вече се изравни с Тиери Анри, който има 35 попадения за Арсенал и преследва Карим Бензема, който може да се похвали с цели 78 гола с екипа на Реал Мадрид.

Като цяло нападателят на ПСЖ е вкарал 41 гола в 62 мача от Шампионска лига, като има на сметката си шест гола с Монако, преди да се присъедини към парижани през лятото на 2017 година.

Килиан Мбапе е в отлична форма след завръщането си в първия отбор след "бурен" за него трансферен прозорец. Той отказа да подпише едногодишно удължаване на договора си, който изтича следващото лято. Следователно той беше отстранен от тренировките на представителния отбор на фона на спекулациите за неговото напускане.

Засега обаче проблемът изглежда разрешен и французинът вече има осем гола в пет мача във всички турнири след завръщането си. Въпреки това трансферен специалист коментира какво ще бъде бъдещето на Мбапе.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички