Невъзможният обрат на Григор Димитров, който шокира света през 2021 (ВИДЕО)


Невъзможният обрат на Григор Димитров, който шокира света през 2021 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

11953 0

Ракета №1 на България Григор Димитров записа още една година в професионалния тур, в която имаше и възходи, и падения. Българинът започна с фантастично представяне на Australian Open, където контузия го спря на 1/4-финалите, последва спад в играта му в следващите месеци, за да дойде краят на лятото и есента, когато постигна нови успехи.

30-годишният хасковлия не успя да се добере до финал на турнир от ATP сериите, но пък записа няколко впечатляващи победи над топ тенисисти, които дават надежди, че 2022-ра може да бъде още по-успешна. Безспорно най-голямата победа за Григор Димитров през изминалата 2021 година дойде срещу световния №2 Даниил Медведев.

Фамозният обрат на Григор Димитров срещу най-добрия в света

В средата на октомври Григор Димитров сътвори фамозен обрат и подчини Медведев, който само месец по-рано бе спечелил US Open, отказвайки на финала Новак Джокович от календарен Шлем. На този етап от сезона руският тенисист на практика бе най-добрият в света, което направи победата на Гришо още по-стойностна.

Григор загуби първия сет с 6:4, но спечели следващите два с 4:6, 3:6, за да запише втора победа над Медведев в кариерата си - четири години след първата. Успехът бе още по-сладък, защото дойде на твърди кортове, където Медведев е най-силен. Това бе и първа победа за Григор Димитров срещу опонент от топ 2 на света за последните пет години.

Магията на Григор Димитров и признанието на Даниил Медведев

Повратен момент в мача бе разиграване в началото на втория сет, когато магическо отиграване на Гришо изуми дори и Медведев (ВИДЕО). След мача Даниил Медведев побърза да "връчи" титлата на Григор и го постави над всичките си съперници на US Open, в това число и Джокович. Димитров обаче стигна само до 1/2-финалите в Индиън Уелс, където бе прегазен от Камерън Нори.

През 2019 година Григор Димитров се срещна с Даниил Медведев и на 1/2-финалите на US Open, след като преди това Гришо отстрани идола си Роджър Федерер в епичен петсетов обрат. Тогава Медведев бе в изключително тежко физическо състояние. Въпреки това от SportLive посочихме преди мача защо Медведев може да се окаже по-тежко изпитание за Григор от Федерер - прогноза, която за съжаление се сбъдна и Димитров отпадна на крачка от финала.

Гришо изпраща 2021 година като номер 28 в световната ранглиста - отстъпление с девет позиции спрямо началото на календарната година. В същото време обаче Григор Димитров е №3 в света за 2021-а по един конкретен показател (подробности прочетете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички