Григор Димитров: Аз съм в Топ 20 и ако някой мисли, че това е ужасно...


Григор Димитров: Аз съм в Топ 20 и ако някой мисли, че това е ужасно...
Снимка: Guliver/GettyImages

6742 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров даде интервю в предаването "Тази Сутрин" по "bTV", в което говори за изминалата и настоящата година. Хасковлията споделя за проблемите на корта през 2018 година, които бяха свързани предимно с новата му ракета. Гришо коментира и новия член на екипа му - легендата Андре Агаси, както и хейта, който се "излива" върху него след загуба.

"Миналата година спокойно отпразнувах факта, че спечелих Финалния Мастърс. Аз цял живот работя за това, удоволствието беше огромно. Идваше ми да крещя, но с възрастта сякаш усещам по различен начин нещата. Майка ми, баща ми, близките ми, треньорът ми бяха на този финал и осъзнах, че и за тях това значи много. Това беше моят подарък за тях. Доволен съм, че успях да направя това, за което съм мечтал, стигнах до там, до където исках.

Нямах време дори да помисля за този успех. В това отношение тенисът е неблагодарен - в неделя печелиш титла, в понеделник излизаш и играеш на съвсем различен турнир. В тениса материалните неща са нещо лесно, но за мен това е второстепенно. Колко са важни за мен парите? Виждал съм и двете страни на монетата, това е нещо, с което може и без което може. Парите са следствие от работата ми.

Приел съм тениса като начин на живот. Това е страст. На мен ми доставя удоволствие да малтретирам тялото си цял живот. Аз не го приемам като работа, а като част от себе си. Имало е моменти, в които съм искал да избягам, но винаги се връщам. Това е нещото, което правя най-добре, в което съм най-добър, за това и продължавам.

През тази година не играх най-добрия си тенис, но положих много усилия за различни елементи от тениса. Това ще ми помогне догодина. Научих неща, които ще са ми от полза да печеля големи турнири. И аз имах очакванията, че през тази година мога да постигна повече. Това, че съм загубил няколко позиции, по никакъв начин не може да ме разконцентрира, да ме откаже. Аз съм в Топ 20 и ако някой мисли, че това е ужасяващо... Усещам нещата, които съм подобрил в себе си. Променил съм се и като човек, не само на корта, но и извън него. Мисля, че станах и по-добър човек.

Смених много елементи в ракетата си. Загубих време докато пробвах различни ракети.

С Агаси имаме много специална връзка, защото се познаваме от както бях на 14. Психическата нагласа, че има човек до мен, който е минал по моя път, това ме успокоява. Имам му голямо доверие. Инициативата беше моя за това да се свържа с него и да го питам какво мисли да прави в хода на годината. Срещнахме се, той има идеи, които съвпадат с мен и играта ми. Предстоят ни добри месеци, но все още не знам на кои турнири ще е с мен. С него мога да говоря на всякаква тема, да споделя чувства, не знаеш какво може да ти каже. Едно изречение от него може да обърне настройката ми за даден мач.

До момента не съжалявам за почти нищо в кариерата си. Разочарован съм от тази година, не мога да го крия, но в същото време трябваше да погледна от другата страна на нещата - не лъжеш себе си, това са нещата от живота. Няма как в противен случай да събереш сили и да направиш следващата крачка.

Ако не мога да разбирам "хейта", аз не съм в правилната сфера. Всеки играч на върха трябва да може да го прави. За книгата на "Григор Димитров" например, аз не съм давал съгласие. Прави се успех на чужд гръб. Но какво ще променя, ако започна и аз да "хейтя"? Нищо. Искам да направя академия. Да, разбира се, че искам, защото това ще е нещо уникално.

На Нова Година си лягам в 22:30 и на другия ден пак ставам - нов ден. Преди 3 или 4 години за последен път празнувах, но си легнах веднага след 00:00 часа.

КАКВО ПРЕДРИЧАШЕ СВЕТЪТ НА ТЕНИСА ЗА ГРИШО ПРЕЗ 2013 ГОДИНА И КАКВА Е РЕАЛНОСТТА?

Започваме 2019 година с Бризбън, но не искам да мисля напред за сезона. Стъпка по стъпка. Имаме нов човек в екипа, нова ракета, нова тактика и за това не мисля, че е правилно да се мисли за бъдещето", сподели Григор Димитров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички