Тихомир Иванов скача за нов личен рекорд в Токио и мечтае да се изненада сам


Тихомир Иванов скача за нов личен рекорд в Токио и мечтае да се изненада сам
Снимка: Lap.bg

4534 0

Олимпийските игри в Токио 2020 са в разгара си. Пандемията от COVID-19 обърка плановете на всички, включително и на организаторите на най-голямото спортно събитие. XXXII летни олимпийски игри все пак се състоят - от 23 юли до 8 август. България ще бъде представлявана от 42 състезатели в 14 спорта. SportLive Ви представя "Българите в Токио":

 

 

Историята

Тихомир е най-добрият български атлет в дисциплината висок скок. Роден е в Плевен през 1994 г. Спечелил е не малък брой отличия на различни лекоатлетически турнири. Тази година той спечели скока на височина на турнира в Женева, след като преодоля от първи опит 228 см. и записа лично постижение за сезона. Това бе и най-добрият му скок от 2019 г. насам.

Най-доброто му постижение досега са 231 см. на Световното първенство в Лондон през 2017 г. Участва за втори път на олимпийски игри след Рио 2016. Тогава той стана първият български атлет, стигнал финален етап в надпреварата. В квалификациите той се изравни личния си рекорд от 229 см. На финала плевенчанинът завърши на десето място.

Пътят до Токио

Иванов не успя да покрие норматив за Токио 2020, но се класира по ранкинг. Право на участие на Игрите му дадоха петте му най-силни резултата през сезона.

Шансовете на Олимпиадата

Тихомир се представи силно на предишната лятна олимпиада и със сигурност в Токио няма да се сблъска с трудности като неопитност, пренавиване или прекалено високи очаквания към себе си и от себе си. Наскоро той призна, че основната му цел е да подобри личния си резултат и да се класира на финал. Очакваме по-зрелият и подготвен Тихомир Иванов да направи по-предно класиране на финалите в сравнение с Рио. А повече за джудиста Янислав Герчев можете да научите тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички