Стойчо Стоев доволен от победата и изненадан от Славия


Стойчо Стоев доволен от победата и изненадан от Славия
Снимка: БГНЕС

962 0

Стойчо Стоев остана много доволен от лесната победа с 2:0 на "Левски" над Славия в единственото столично дерби през настоящия сезон в "А" група.

Опитният специалист е останал изненадан от слабата игра на съперника и начина, по който "сините" са спечелили срещата.

"Моята оценка е, че постигнахме една рутинна победа. Много е важно е отборът да има увереността да излиза срещу толкова опасни съперници като Славия, те винаги са много дръзки. По-спокойно мина мачът за мен, очаквах по-голяма съпротива от тях", сподели Стоев пред "Диема Спорт 2".

Той сподели, че нищо не е променил в тактиката си за двубоя в сравнение с постройката и тактическите идеи, които в "Левски" са имали при загубата срещу Пирин.

"Трудно е да промениш нещо в някакво кратко време. Трябват доста усилия, докато самите футболисти се напаснат към изискванията на треньора. Имаме още доста неща да изчистваме, за да сме по-бързи в атака, но момчетата го знаят." 

Ние по принцип играем в защита, говоря за целия отбор. Всички момчета се стараят. Другите тимове създават много малко ситуации пред вратата ни. Хубавото е, че ние успяваме да реализираме някои от положенията си и така бием", сподели Стоев.

Той няма притеснения за физическото състояние на своите, въпреки че предстоят 4 мача за две седмици на "сините" - за първенство и за Купата на България.

"Най-вече очакванията са високи, когато феновете имат такива, напрежението идва повече. Затова казвам, че психически момчетата трябва да издържат, дано успеят занапред. Събрахме добър точков актив, дано да е така и за другите мачове".

"Пожелавам си поне още 150 мача в българското първенство. За всеки футболист и треньор толкова мачове са трупане на опит. Когато печелиш повече от тях, трупаш и самочувствие, което е важно. Не искам да се оценявам, специалистите трябва да го правят. Надявам се след време хората да оценят това, което съм постигнал с отборите си", каза Стоев по повод днешния си юбилей.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички