"Левски" си върна първото място в "А" група след бой над Славия


"Левски" си върна първото място в "А" група след бой над Славия

1703 0

"Левски" отново поведе в "А" група след 2:0 срещу Славия на "Герeна". Тимът на Стойчо Стоев беше застигнат от преследвачите Лудогорец и Литекс през уикенда, но успя да спечели домакинството си на "белите" което го изстреля с три точки аванс на върха.

Столичани имат 34 точки, а победата бе под номер 10 за тях в този шампионат.

Славия си остава на 6-о място с 22 точки.

Прохазка откри резултата "сините" в 16-ата минута. Словакът се разписа с шут от над 15 метра. В края първата част Джереми де Ноойер вкара от пряк свободен за 2:0.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Центриране на Антон Карачанаков в в 4-ата минута беше уловено без проблем от вратаря на "Левски" Боян Йоргачевич. Секунди след това Роман Прохазка прати топката успоредно на голлинията, но защитник на Славия изби в корнер, след който не последва нищо интересно.

Де Нойер центрира в наказателното поле на Славия в 11-ата минута, където Костадинов беше оставен непокрит, но ударът на халфа с глава мина над вратата.

Прохазка бележи за "сините" в 16-ата минута! Словакът се разписа с шут от над 15 метра.

Изключително груб фаул на Диего Фераресо срещу Живко Миланов в 27-ата минута. Реферът Никола Попов обаче предпочете да предупреди устно бразилеца, вместо да му извади заслужен жълт картон.

Минута по-късно центриране на Живко Миланов от десния фланг, беше уловено от вратаря на "белите" Марио Кирев, който изпревари Умар Диаби.

В 32-ата минута атака на Славия беше спряна със засада. Иначе Жереми Манзоро се откъсваше сам срещу вратаря на "Левски".

Малко след това Джереми де Ноойер от пряк свободен удар уцели стената. Холандецът все пак успя да вкара в 42-ата минута. Хубава многоходова атака на домакините, при която Белаид намери Веселин Минев на левия фланг, той пусна към Мигел Бедоя, който от своя страна намери непокрития Джереми де Ноойер в наказателното поле и той с хубав удар отбеляза второто попадение.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Левски също претендира за дузпа в 47-ана минута. След удар на Мигел Бедоя топката се удари в Стефан Велков. "Сините" искаха нарушение, защото според испанеца защитникът на Славия е играл с ръка. Реферът си замълча.

Аймен Белаид стреля от дистанция в 54-ата минута, но ударът му прелетя високо над вратата.

Пореден пропуск на Джереми де Ноойер, който получи топката в наказателното поле и стреля, но далеч в аут. Малко сред това Умар Диаби  получи топката във вратарското поле и стреля, но в аут. В 62-ата минута Бедоя пак пропусна. Ударът му от наказателното поле мина над вратата.

Несериозно изпълнение на Аймен Белаид в 79-ата минута. Тунизиецът стреля от разстояние, но далеч в аут.

Добър шанс да Славия след центриране на Жереми Манзоро от пряк свободен удар. В последния момент Аймен Белаид изчисти в корнер.

СЪСТАВИ 

ЛЕВСКИ: Йоргачевич, Миланов, Белаид, Милиев В. Минев, Костадинов, Де Ноойер, Прохазка, Бедоя, Краев, Диаби.

СЛАВИЯ: Кирев, Диего, Пиргов, Велков, Панов, Дяков, Манзоро, Догала, Стоев, Семерджиев, Карачанаков

ПРЕДИ МАЧА

Треньорът на "Левски" Стойчо Стоев ще направи няколко рокади в състава си. Първата е свързана с отбраната. Максимилиан Карнер ще пропусне сблъсъка с белите заради на­казание. Опциите са две - Йордан Милиев да започне на титулярната си позиция или Веселин Минев да бъде поставен до Аймен Белаид в центъра, а като ляв бек да действа Мики Орачев. Последният обаче дълго вре­ме лекува контузия и е малко вероятно Стоев да заложи на него.

В средата на терена ще се завърне Георги Костадинов, който бе наказан за визитата на Пирин. Той ще играе до хо­ландеца Джереми де Ноойер. Почти сигурно на резервната скамейка ще остане Мигел Бедоя. Причината е, че вече напълно готов е Владимир Гаджев. Очаква се именно той да действа като плеймейкьр.

За Славия под въпрос до последния момент ще бъде звездата на тима Жереми Манзоро, който се оплаква от болки в кръста. Французинът играе отлично срещу "Левски", като до този момент има четири гола на сметката си срещу „сините“. Със сигурност аут от двубоя е дефанзивният халф на Славия Емил Мартинов, който с контузия.

И докато "Левски" атакува първото място, "белите" са еднакво далет както от лидерите, така и от изпадащите, което е големият им плюс, защото ще ги освободи психически.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички