Те са съкровища: Най-ценните 10 играчи в Първа лига досега


Те са съкровища: Най-ценните 10 играчи в Първа лига досега
Снимка: БГНЕС

4310 0

Изминаха 9 кръга от новия сезон в българската Първа лига и феновете вече разпознаха в играчите на своите любими отбори няколко герои и няколко грешници. Някои футболисти не спират да бележат, други се разписват само във важни моменти, трети още не могат да се отпушат. Затова SportLive.bg провери кои са дотук играчите, които не само бележат, но и носят точки с попаденията си за своите тимове. Защото те са истинските герои. Оказа се, че голмайсторът на ЦСКА за момента е най-полезният играч в Първа лига по отношение на ценността на своите попадения. Именно той е играчът, донесъл най-много точки на своя клуб с головете си.

Бразилецът има 5 попадения на сметката си дотук, които са донесли на ЦСКА 7 точки. Със същите показатели и лидер в своето първенство е суперзвездата на Барселона Лионел Меси. На второ място в нашия елит е голмайсторът на Левски Станислав Костов, чиито 6 гола са спечелили 6 точки на "сините" в първенството. Трети е крилото на Ботев (Враца) Петър Атанасов, който е спечелил 6 точки за врачани с 5-те си гола дотук. Любопитното е, че Ботев има общо 8 точки и това доказва колко ценен футболист е Атанасов.

Четвърти е Жерсон Кабрал от Левски с 6 точки, заработени с 4 попадения. На пето място е звездата на ЦСКА Кирил Десподов със същите показатели.

Скъпоплатените звезди на Лудогорец са извън топ 5 засега, с двама представители в топ 10. Това са Марселиньо - 4 точки с 3 гола, и Клаудиу Кешеру със същите показатели. Бразилецът е на 9-о място, румънецът на 10-о. Шести е Борислав Цонев - 3 гола, 6 точки, седми е Давиде Мариани - 2 гола, 5 точки, а на осмо място е Тодор Неделев, който е спечелил на Ботев 4 точки с 4 попадения.

Вижте тази публикация в Instagram.

Army boys 📸😎🎯

Публикация, споделена от CSKA Sofia - Official (@cskasofiafc) на

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички