Египет продължи след дузпи при драматичен сблъсък с Кот д'Ивоар


Египет продължи след дузпи при драматичен сблъсък с Кот д'Ивоар
Снимка: Getty Images

1863 0

Селекцията на Египет изстрада по драматичен начин победата в осминафиналите и „фараоните“ се класираха напред за Купата на африканските нации, надделявайки над Кот д'Ивоар при дузпите с 5:4 за континенталния турнир.

Египтяните бяха категорични при ударите от бялата точка и реализира петте си изпълнения, докато котдивоарците пропуснаха веднъж, след като стражът на Египет спаси и по този начин излетяха от турнира.

Иначе, в редовното време срещата, която се игра в камерунския град – Дуала, завърши при нулево равенство, макар и двата отбора да имаха своите шансове за гол. В 36-ата вратарят на символичните домакини Сангаре спаси удар на Мохамед Салах, а в 36-ата и опит на Мостафа Мохамед бе отразен. Второто полувреме пък видя по-големи шансове за Кот д'Ивоар, но Мохамед Ел Шенави се справяше до 88-ата минута, когато излезе контузен, а на негово място влезе Габаски.

В продълженията пък Сангаре имаше отличен шанс да откри резултата за „слоновете“, но Габалски се прояви отлично, след което и при дузпите стражът на „фараоните“ отрази удар на Ерик Байи, пращайки Египет напред към надпреварата, след като суперзвездата Мохамед Салах бе точен при петото изпълнение.

По този начин селекцията, водена от Карлош Кейрош, ще спори с Мароко, който във вторник отстрани Малави.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички