Зинедин Зидан за главата срещу Матераци: Не се гордея, но това е част от моето пътешествие


Зинедин Зидан за главата срещу Матераци: Не се гордея, но това е част от моето пътешествие
Снимка: Getty Images

4431 0

Футболната легенда на Франция Зинедин Зидан се върна отново към спомените си от Мондиал 2006, когато удари с глава в гърдите защитника на Италия Марко Матераци. Случката се превърна в емблематична не само за Световното първенство, но и остана като един от най-специалните мигове във футболната история.

Години по-късно и Матераци, и Зидан се връщат към този момент с известно разочарование, че се е стигнало до тази случка между тях. Макар и Зизу да не се чуства горд от постъпката си, той смята, че това е част от неговото пътешествие във футбола.

"Случаят с Матераци? Не се гордея с това, което направих, но това е част от моето пътешествие", заяви Зидан. На финала между Франция и Италия на Мондиал 2006 "Скуадра адзура" спечели след дузпи. По време на мача обаче Зизу изпълни друга дузпа, която би в стил "паненка".

Решението на Зидан е било спонтанно, а при самата дузпа французинът имаше и доза късмет, тъй като топката се отби от напречния стълб и падна точно до голлинията, но все пак от вътрешната страна. "Дали беше лудост да направя "паненка" на финал на Световно? Не мисля. Смятам, че направих това, което трябваше да направя в онзи момент", споделя Зизу.

Още футболни новини четете в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички