Завръща ли се Селтик към пълна доминация в Шотландия? Осигури си титлата 4 кръга преди края


Завръща ли се Селтик към пълна доминация в Шотландия? Осигури си титлата 4 кръга преди края
Снимка: Getty Images

1122 0

Селтик записа успех с 2:0 като гост на Хартс в двубой от Шотландската висша лига. Така официално "детелините" станаха недостижими на върха в първенството и си осигуриха шампионската титла за втора поредна година - четири кръга преди края на шампионата.

Селтик събра 95 точки след 34 изиграни срещи, докато Глазгоу Рейджърс разполага с 82 пункта. Шотландската висша лига навлезе в решителната фаза, в която най-добрите шест отбора се отделиха и всеки ще играе срещу всеки - по подобие на българската Първа лига.

В герои за Селтик при визитата на отбора се превърнаха Кього Фурухаши (67') и О Хьон По (80'). Задачата на "детелите" бе значително улеснена и от червения картон на Алекс Кокрейн в заключителните моменти от първото полувреме.

 Така Селтик започва отново да печели поредни титли, след като през сезон 2020/21 Глазгоу Рейнджърс със Стивън Джерард прекъснаха сериозната хегемония на "детелините". През миналата кампания Селтик завърши с четири точни преднина пред големия си съперник в Шотландия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички