Голово зрелище между Селтик - Глазгоу: Титлата в Шотландия "решена" преди плейофите (ВИДЕО)


Голово зрелище между Селтик - Глазгоу: Титлата в Шотландия "решена" преди плейофите (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1924 0

Селтик и Глазоу Рейнджърс далеч не разочароваха в голямото дербито между двата колоса на Шотландия, като "детелините" победиха със зрелищното 3:2. По този начин отборът събра 88 точки на върха - 12 повече от преследвача и опонент в днешния ден.

След още два кръга първенството ще се раздели, като първите 6 отбора ще заформят шампионската група. Победата за Селтик е голяма крачка към титлата, тъй като при поражение разликата щеше да стане едва 6 пункта.

Героят за тях в голямото дерби бе Кього Фурухаши. Той извеждаше на два пъти своя тим напред в резултата (26' и 62'), след като в края на първото полувреме първоначално преднината за Селтик бе заличена чрез Таверние (45').

Жота удвои аванса за своя тим с попадение за 3:1 (73'), като малко над пет минути след това Таверние (79') вкара втория си гол в срещата за Глазгоу и върна надеждите на отбора. Силите им обаче не стигнаха за повече.

Трябва да се отбележи, че и двата отбора реализираха повече, отколкото създадоха. Срещата не изобилстваше от чисти голови положения и със сигурност резултатът би могъл да заблуди.

Селтик и Глазгоу бяха равностойни при притежанието на топката и ударите (55% срещу 45% и 9 на 8 удари за домакините), но разликата идваше от точните изстрели. Там цели 7 от 9-те на домакините бяха в целта, докато Глазгоу имаше едва 3 точни удара.

В следващия, предпоследен кръг от редовния сезон - Рейнджърс приема у дома Ст. Мирън (15.04), докато Селтик гостува на Килмарнък.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички