"Затова толкова обичаме футбола" - един от най-великите обрати в Англия "подпали" феновете (ВИДЕО)


"Затова толкова обичаме футбола" - един от най-великите обрати в Англия "подпали" феновете (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2893 0

Двубой на Шефилд Уензди развълнува привърженици, които дори не симпатизират на този тим. Уникалният успех и обрат на Шефилд обаче "подпали" социалните мрежи.

Отборът успя да навакса изоставане от цели четири гола срещу Питърбро, за да се класира за финалния плейоф в Лига 1, третото ниво на футбола в Англия. В реванша от плейофите, които дават право за участие в Чемпиъншип, Шефилд Уензди победи с 10:4 след дузпи Питърбо.

Какъв бе развоят на двубоя?

В редовното време мачът завърши 4:0, какъвто бе и резултат, но в полза на Питърбро в първата среща, а след продълженията на таблото светеше 5:1 в полза на "кукумявките". При дузпите домакините спечелиха с 5:3 и са само на още една победа от завръщане във второто ниво на английския футбол.

В реванша Шефилд поведе с 2:0 до 25-ата минута с попадения на Майкъл Смит и Лий Грегъри. Рийс Джеймс бе точен за 3:0 в 71-вата минута, а в осмата минута на продължението Лиъм Палмър вкара 4:0, за да прати двубоя в продължение.В допълнителните 30 минути Грегъри си вкара автогол, с което резултатът бе намелен на 1:4, но Калъм Патерсън бе точен за 5:1 в 112-ата минута.

При дузпите и петимата изпълнители за Шефилд бяха точни, докато за Питърбро защитникът Дан Бътлър стреля в гредата и направи пропуск, който се оказа фатален. На финала за място в Чемпиъншиш Шефилд Уензди ще играе с един измежду Барнзли и Болтън. След първия полуфинал резултатът е равен 1:1.

Реакциите след знаменития обрат

Медиите в Англия са категоричени, че това е един от най-великите обрати в плейофите, а феновете на Шефилд са изживели една магическа вечер. Емоции, които едва ли някога ще бъдат забравени, въпреки че двубоят не бе с цената на някой трофей. "Шефилд Уензди пише история с невероятно завръщане в плейофите и победа след дузпи", пък бе заглавието на The Independent.

"Затова толкова обичаме футбола" и "Ето заради това си струва всичко" са само част от коментарите на феновете в Twitter. Освен това Шефилд е първият отбор, който успява да навакса разлика от 4 гола в плейофите.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички