Заслужаваше ли я? Лео Меси с искрено мнение за "Златната топка" на Карим Бензема


Заслужаваше ли я? Лео Меси с искрено мнение за "Златната топка" на Карим Бензема
Снимка: GettyImages Колаж: Sportlive.bg

9272 0

В продължение на 15 години единствено двете легенди на Реал Мадрид - Лука Модрич и Карим Бензема, съумяха да прекъснат хегемонията на двамата най-големи на нашето време Лео Меси и Кристиано Роналдо.

Става въпрос за церемонията по връчването на най-ценното индивидуално отличие във футбола "Златната топка". От 2008-а година насам аржентинецът и португалецът бяха категорично превзели върха в тази надпревара. 

През изминалото десетилетие и половина бившият голмайстор на каталунците прибави към витрината си 7 "Златни топки" срещу 5 от вечния си опонент. През 2018-а година, поради заслугите си в Шампионска лига и на Световното първенство в Русия, Модрич грабна наградата. Това миналата година стори и Карим Бензема, който надделя над Садио Мане и Кевин де Бройне. Заслужаваше ли го обаче французинът?

Отговорът на самия Меси

"Бензема наистина я заслужи за страхотния сезон, който изигра и за цялата си кариера. Той е страхотен играч. Тази награда е важна за него и за футбола", заяви категорично аржентинецът в документален филм на "L'Equipe" по повод предстоящото награждаване.

Преди 2 години Бензема изигра, може би, най-добрия сезон в кариерата си. 35-годишният таран записа 44 гола и 15 асистенции в 46 мача във всички турнири, помагайки на "кралете" да запишат требъл, спечелвайки Ла Лига, Шампионска лига и Суперкупата на Испания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички