Защо Кристиано Роналдо продаде 1 своя "Златна топка" на най-богатия човек от Израел?


Защо Кристиано Роналдо продаде 1 своя "Златна топка" на най-богатия човек от Израел?
Снимка: Gulliver/GettyImages

5395 0

Кристиано Роналдо е спечелил в пет случая "Златната топка", нареждайки се само след Лионел Меси, който е завършвал с отличието седем пъти. Защо обаче през 2017 година португалецът решава да продаде едната си реплика?

Обикновено тези, които са имали честта да спечелят този приз, предават репликата му в клуба, за който играят. Или си я пазят в своя лична колекция от трофеи (или музей). Когато говорим за тази от 2013 година обаче, Кристиано иска тя да бъде използвана за дарение, информира Marca.

Събитието, на което е била продадена, се е състояло в Лондон. Идан Офер - най-богатият човек в Израел, успя да купи специалната награда с оферта от невероятните 600 000 евро. Аукциони за награда като "Златната топка" се срещат много рядко. Алфредо ди Стефано продава своята от 1957 година за 60 800 паунда.

През същата година, в която Кристиано продава приза си, той печели и последната си, пета "Златна топка". Изглежда трудно да увечели актива си в това отношение, още повече след трансфера си извън Европа - в Ал Насър от Саудитска Арабия.

Неговият голям съперник Лионел Меси пък остава в Европа и след триумфа на Световно първенство по футбол изглежда като големия фаворит за спечелването на "Златната топка" през тази година. След като Роналдо се сбогува с Европа: трите му рекорда, които Меси може да подобри.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички