Защо Бразилия игра с черни екипи за първи път в историята си?


Защо Бразилия игра с черни екипи за първи път в историята си?
Снимка: Getty Images

2042 0

Бразилия надделя с категоричното 4:1 в приятелски двубой срещу Гвинея. Старт на попаденията даде футболистът на Нюкасъл Жоелингтон, а след това дойде време за звездите на Реал Мадрид, след като трима различни играчи на клуба се разписаха.

Това сториха последователно Родриго, Едер Милитао и Винисиус Жуниор, който се разписа в края от дузпа. Направи впечатление обаче, че през първото полувреме "селесао" бе с черни екипи, а през второто - с традиционните си жълти фланелки и сини гащета.

Sky и редица престижни издания посочват, че за първи път в историята на страната футболният отбор играе с черен екип. Разбира се, важно уточнение е, че става въпрос за полевите футболисти, тъй като вратарите на Бразилия са играли в черно.

Причината за това южноамериканската страна да бъде с такъв цвят на екипа е борбата с расизма. Преди първия съдийски сигнал отборът бе на коляно, за да демонстрира именно това. Винисиус е една от основните причини след ужаса, през който премина с Реал Мадрид срещу Валенсия през месец май в Ла Лига. Вижте головете за Бразилия при разгрома над Гвинея, с които звездите на Реал Мадрид блеснаха (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички