Строежът започна: Интер Маями ще има нов 25-хиляден стадион (СНИМКИ)


Строежът започна: Интер Маями ще има нов 25-хиляден стадион (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

1611 0

Американският футболен клуб Интер Маями официално започна изграждането на новия си стадион "Miami Freedom Park", който ще бъде с капацитет от 25 000 места.

В момента тимът на Лионел Меси играе домакинствата си на 21-хилядния "DRV PNK Stadium", а новото модерно съоръжение трябва да бъде готово през 2025-а година.

"Нямам търпение да приветствам феновете и да чуя скандиранията им на новия стадион, който ще бъде произведение на изкуството", каза Хорхе Мас - собственикът на клуба, пред официалния сайт на Интер.

Целият комплекс "Miami Freedom Park" ще бъде построен в близост до най-голямото летище в града и ще бъде разположен на площ от близо 235 000 квадратни метра. В него ще има още хотел, магазини, ресторанти, офис пространства, както и най-различни спортни игрища.

*Интересно е да се отбележи, че договорът на Меси с Интер изтича точно в края на 2025-а година, но световният шампион с Аржентина вероятно ще успее да играе на новия стадион, тъй като в контракта му съществува опция за удължаване с още 12 месеца!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички