"За да не свърши мечтата за Европа" - в Германия предупредиха Айнтрахт какво да промени за мача с Левски


"За да не свърши мечтата за Европа" - в Германия предупредиха Айнтрахт какво да промени за мача с Левски
Снимка: Lubomir Asenov / LAP.bg

2858 0

В Германия медиите все повече обръщат внимание на играта на Айнтрахт Франкфурт от началото на сезона, като повечето се обединяват около едно мнение. А именно, че отборът все още не е обигран достатъчно и има сериозно затруднения. Най-вече в офанзивен план, независимо, че имат все още в състава си Коло Муани.

В четвъртък тимът приема Левски в реванш от плейофите на Лигата на конференциите, като според немските анализатори посочиха какво трябва да се промени в носителя на Лига Европа за 2022.

Нападението - огромният проблем на Айнтрахт

"Офанзивният двигател на Франкфурт заеква много", е името на коменатар, поместен в "Kicker" след равенството с Майнц в последния кръг от Бундеслигата.  Според изданието до равенството се е стигнало главно заради постигнатото в защита. В играта напред има проблем – и то не само на една позиция.

В двубоя срещу Майнц отборът стигна до много малко страхотни положения - с изключение на вкарания гол. "Отново бяхме много стабилни в защита. Това вече е фактор в нашата игра", каза Дино Топмьолер, хвалейки представянето на своя отбор в защита.

Но това в никакъв случай не беше лесен мач за новосформираната му задна тройка, състояща се от Робин Кох, Хрвойе Смолчич и Уилиан Пачо. "Тримата централни защитници успяха да защитят високите топки на Майнц през повечето време. Планът на треньора да пусне в София Смолчич в титулярните единадесет вместо Тута в сравнение с мача на Левски в Лигата на конференциите проработи.

Друг план обаче не проработи според очакванията. Офанзивата на Франкфурт стана жертва на натиска на атаката на Майнц. Играчът, който бива отличен от немското издание е Омар Мармуш, който вкара изравнителното попадение в края на мача. Отбелязва се още, че Марио Гьотце не е имал възможност да играе много с топката заради тактиката на Майнц.

Тревожната тенденция в тима

Освен изравнителното попадение Айнтрахт стигна само веднъж до вратата на домакините. Тревожна тенденция, която продължава от началото на състезателната игра. Още в слабия мач с 1:0 в Бундеслигата срещу Дармщат 98 и при равенството 1:1 в София, на Гьотце и компания им е невероятно трудно да създадат собствени положения.

За да не свърши мечтата за Европа преди груповата фаза, Айнтрахт определено трябва да се подобри в реванша срещу Левски в играта с топката. Тогава Йеспер Линдстрьом, който е на път за своя италиански клуб, вече няма да участва, както спортният директор Маркус Крьоше разкри след мача с Майнц. Във всеки случай треньорът Топпмьолер продължава да се надява, че все още може да разчита на качествата на топ нападателя Рандал Коло Муани в четвъртък вечерта.

В момента не могат да бъдат включени нови новодошли. Нов нападател, чийто профил на позиция наподобява този на едър централен нападател, който е силен във въздуха, със сигурност би дал на играта във Франкфурт още повече възможности и разнообразие.

В Левски пък се наблюдава интересна тенденция от началото на сезона, а именно, че цели 9 играчи са вкарали гол и все още няма изявен голмайстор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички