Възторг в Гърция: Кирил Десподов успя да "заличи" отсъствието на един от лидерите в ПАОК


Възторг в Гърция: Кирил Десподов успя да "заличи" отсъствието на един от лидерите в ПАОК
Снимка: Instagram/Despodov

2968 0

ПАОК продължи с "четворките", като този път целта беше ОФИ Крит, който бе победен с 4:0 в 16-ия мач от Суперлигата. Българският национал Кирил Десподов направи запомнящо се представяне като вкара гол, отличи се с 3 асистенции, нацели греда и спечели дузпа.

Освен това Десподов се превърна в първия играч в гръцкото първенство, който в 2 поредни мача записва 3 асистенции. И логично медиите в Гърция засипаха с похвали българина, като се обединиха около мнението, че гръмкият му трансфер се оправдава.

Успя да заличи отсъствието на важен лидер

Още: Ударното начало на Кирил Десподов през 2024 г. му донесе рекорд в Гърция

"Българинът искаше време да се интегрира в началото, като разиграванията му вече "плашеха" всеки съперник. В последните три мача той има четири гола и общо шест асистенции. От общо 14-те гола, които ПАОК е вкарал срещу Астера Триполи, Кифисия и ОФИ, 27-годишният полузащитник е участвал в 10 от тях. С тези изяви той успя да "заличи" значително отсъствието на Андрия Живкович, въпреки факта, че сърбинът бе лидер от началото на сезона", пише "SportTime".

Кирил Десподов се превърна в главната тема в Гърция

"SDNA" пък публикува дълъг коментар относно Десподов, проследявайки цялата му история от началото в ПАОК. В него се изразява мнение, че клубът е предложил отлична среда за адаптация на българина, който пък от своя страна умело слуша изискванията на треньора. И именно това му помага да се превърне от резерва във важна част за тима.

Кирил Десподов качество във всичко

"В деня, когато ПАОК беше на финала на преговорите с Кирил Десподов, можеше да се разбере притеснението и "лудостта" на черно-белите да приключат положително въпроса. Ясно беше, че много го искат. Ясно беше, че търсят "трясъка" на трансферния прозорец. И успяха, като се сдобиха с футболист №1 в страната.

Още: Първо "избухване" за Кирил Десподов през 2024-а: Гол и две асистенции за българина в разгром за ПАОК (ВИДЕО)

Като мярка за ръководене на играча, треньорът на ПАОК го загряваше, обожествявайки индивидуалните му качества. Постоянно изтъквайки, че чрез тях той може да направи разликата в отбора, дори идвайки от резервната скамейка. И всеки път, когато правеше комплимнети, българинът му даваше нещо в замяна. Една "инжекция" качество. Да, беше голям лукс да обърнеш глава към пейката и да го видиш като допълнително решение. Кирил Десподов, качество във всичко!", пише изданието. Самият играч не спира да говори за подобряване и вярва, че тепърва, че покаже най-доброто от себе си.

В Полша оцениха Пьотровски колкото Десподов и го наредиха до Тиаго

Кирил Десподов не спира да впечатлява в ПАОК, отличи се с ценен "приз" (ВИДЕО)

За първи път: Фенове на ПАОК избраха Кирил Десподов за №1, българинът с впечатляващ резултат

Десподов призна: Ще бъда изключително щастлив, ако спечеля отново „Футболист на годината“

Десподов: Ще се радвам да играем с Лудогорец в Лига на конференциите

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички