Възможност за италиански финал в Лига Европа


Възможност за италиански финал в Лига Европа

3320 0

Днес освен да се тегли жребият в Шампионска лига, отборите полуфиналисти в Лига Европа също узнаха своите съперници.

Първият отбор, изтеглен по време на жребия, беше Наполи, а Рафаел Бенитес извади сериозен късмет и италианският тим изтегли Днипро. Домакин в първия двубой са "небесносините".

Севиля пък изтегли Фиорентина, като носителят на трофея ще бъде домакин в първата среща. От тази среща ще бъде определен и домакинът във финала, който е в края на май.

ПРЕДИ ЖРЕБИЯ

Наполи

Рафаел Бенитес показа за пореден път, че няма тайни за негов турнирните битки. След като изведе Наполи безпроблемно до четвъртфиналите, тимът му се падна с фаворита в турнира Волфсбург. Немците останаха фаворит до първия мач в Германия, в който Де Бройне и компания бяха отнесени с 1:4. Реваншът беше протоколен, а Наполи се смили над Волфсбург и, след като поведе с 2:0, остави "вълците" да изравнят до 2:2.

Фиорентина

Вторият отбор от Серия А, който трупа солиден коефициент за италианския футбол, който скоро може да вкара 4-и отбор в Шампионска лига. "Виолетовите" бяха в страховита форма през февруари и март, но формата им спадна леко. Въпреки това след 2:0 в реванша след 1:1 в Киев момчетата на Винченцо Монтела елиминираха Динамо и днес чакат жребия в Лига Европа.

Севиля

Носителят на трофея в турнира имаше доста тежка задача в четвъртфиналите. "Рохибланкос" играха срещу Зенит Санкт Петербург и в първия мач стигнаха до обрат и победа с 2:1. Във втория те поведоха, но изостанаха с 2:1 15 минути преди края. В 86' обаче Гамейро донесе равенството и предотврати продължения в мача.

Днипро 

Украинският тим изигра може би най-скучния четвъртфинален сблъсък, като единственият гол, отбелязан в мачовете с Брюж, падна в 82' на реванша и прати напред Днипро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички